Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 30 augustus 2013

Accu monitor...


De afgelopen keer dat we in Nederland waren hebben wij ons een nieuwe accu-monitor aangeschaft, deze heeft Henk vandaag geïnstalleerd. Vandaag even een technisch verhaaltje van Henk...
Onze stroomvoorziening is nu 5 jaar in gebruik en al die tijd konden we de laadtoestand van de accu's alleen in de gaten houden via een kleuren LED. Groen = vol, geel = half vol, rood = bijna leeg. Als de ondergrens is bereikt, dan begint het LEDje te knipperen. Dat gebeurt altijd 's avonds omdat we dan het meeste verbruiken en de zonnepanelen niet meer bijladen. Dit ging heel lang goed, geen omkijken naar. Maar in de loop van de tijd zijn we steeds meer stroom gaan verbruiken en de accu's worden ouder. Steeds vaker begint het LEDje te knipperen en moet de aggregaat worden gestart om weer een beetje bij te laden. Om de laadtoestand van de accu's beter in de gaten te kunnen houden heb ik vandaag een accu monitor geïnstalleerd. Hierop kan de laadtoestand nauwkeurig worden afgelezen. Ook te zien is hoeveel er is bijgeladen en hoeveel er is gebruikt (in Ah). Zo zijn er nog een aantal handige dingen uit te lezen, bijvoorbeeld de piekwaarden. Met dit apparaat kunnen we beter voorspellen wanneer de accu's moeten worden bijgeladen middels de aggregaat. Hiermee hopen we een beter inzicht te krijgen in onze stroomvoorziening voor nu, maar ook voor de toekomst om te kunnen bepalen hoeveel extra energie we moeten opwekken om aan onze behoefte te blijven voldoen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tja... daar heb ik niet zoveel aan toe te voegen. Wel, dat ik het nog altijd prachtig vindt hoe we op deze manier compleet onafhankelijk van energiemaatschappijen zijn en toch stroom hebben. En... ik kijk er naar uit, naar de dag dat wij hier een wasmachine kunnen laten draaien. GRAPJE ;-)

Nog even een leuk bloemetje voor de gezelligheid...
En... om jullie een zonnig fijn weekend te wensen.


6 opmerkingen:

 1. Eigenlijk een leuke trainingsplek om super energie besparend te leven...Wasbordje en teil aanschaffen, tenzij Henk een wasbordje heeft. Hihihi Veel plezier daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha... nou, dat wasbordje kwam er wel als we hier jaartje rond zouden zijn.
   Maar ach, wij houden van een beetje stevigheid... vandaar dat we zo af en toe naar Nederland gaan ;-)

   Fijn weekend Walter.

   Verwijderen
 2. Goed gedaan Henk.
  En Cilia wil je echt een wasmachine daar ?
  Je hebt ze ook op gas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé hoi Arno,

   Waar blijf jij??? We hadden je hier ALLANG verwacht.
   Uiteindelijk lijkt het me wel prettig om hier een wasmachine te hebben, vooral als Henk wat minder vaak naar Nederland gaat. Wie weet... komt het ooit zo ver ;-)

   Groetjes en tot...,
   Cilia

   Verwijderen
 3. Momenteel ff heel druk ( komt precies op tijd ).
  Denk eind September om de ramen te sluiten en de boel winter klaar te maken.

  Gr Arno en Pamela

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Arno,

   Blij dat het momenteel weer druk is...
   Tja, wel jammer dat we je deze zomer hier niet gezien hebben. Maar wie weet, eind september :)

   Het ga je goed en 'AU REVOIR',
   Cilia

   P.s. Ook even de groetjes van Henk

   Verwijderen