Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 4 september 2013

Chateau de Couzan...


Daar net nog even buiten gezeten, met een zeer dikke wintervest aan vanwege de kou die hier laat op de avond alweer zeer voelbaar is.
September, nou dat kun je 's avonds wel vernemen. Overdag prachtig mooi weer, korte broekenweer en 's avonds regelmatig de houtkachel aan.

Graag had ik jullie deelgenoot gemaakt van zo'n prachtige avond als vanavond, een avond gevuld met hele vele sterren, vleermuizen die om je heen fladderen en uilen die je her en der in de bossen hoort roepen.
Zittend op een stoel, met super dik berenvest aan, genieten van al dat moois. Af en toe even een blik op ons huis werpen, waar door de blokjes ramen het licht subtiel naar buiten straalt en er uit de schoorsteen een klein rookwolkje komt. In de verte het geluid van kerk klokken, aha... niet helemaal alleen op de wereld. Soms plots tussen de vele sterren een paar bewegende lampjes van een overvliegend vliegtuig. En... niet te vergeten, vol hoop turend naar vallende sterren (die ik vanavond helaas niet zag, terwijl ik nog best een waslijst vol wensen had).
Ja, van dat alles had ik jullie graag deelgenoot gemaakt, maar... jammer genoeg kan ik de avonden niet mooi vast leggen op de foto en of in een verhaal.

Dus... dan neem ik jullie even mee op een uitstapje. Want uiteraard maken we die ook zo af en toe. Vandaag op naar het departement Loire, om precies te zijn naar het gebied Le Forez. Een erg mooi gebied, waar we Chateau de Couzan vereerden met een bezoekje.


Het Chateau heeft, zoals vele Chateaux, een prachtige ligging...Nadat wij hem van buiten optimaal bewonderd hadden werd het tijd om de ingang op te zoeken...De toegangspoort was stevig vergrendeld en ook het huis waar we entree kaartjes konden kopen zag er zeer gesloten uit...Over de muur heen klimmen was ook geen optie en de raampjes waren te klein voor onze ietwat gezette posturen...Dus... restte ons niets anders dan wat rond te lopen, wat op zich geen kwelling was met van die prachtige uitzichten...En... met van die mooie doorkijkjes...Na een lange wandeling, het werd reeds laat, begon onze maag wat te knorren en wat wil, er was warempel een restaurant. Alleen... deze was ook gesloten, grrr... knor, knor. Trouwens, WEL een leuk uithangbord ;-)

Al met al wel de moeite waard, al was het alleen al om de schitterende omgeving.
  

6 opmerkingen:

 1. Ja deze ster avonden ken ik wel hoor,heerlijk hè? Mooie omgeving ook bij jullie, het weer is nog heerlijk hè?

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Ja zalig hè, zo'n heerlijke nazomer. De avonden zijn hier wel al behoorlijk fris, maar ooh zo prachtig... was ik het getsjirp van de krekels zelfs nog vergeten te noemen in mijn blogje ;-) Jammer dat de beelden en geluiden niet vast te houden zijn.

   Jij ook hele vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi,
  Mooie plaatjes van dat kasteel , in de buurt daarvan hebben wij nog eens geskied. Ik vind het mooie van de Allier dat er zoveel verschillende landschappen zijn; naar het noorden wat vlakker, in het zuiden de bergen, richting oosten de Loire en daar voorbij Italiaans achtige dorpen en naar het westen (voor ons dan) de rivier de Allier en de wijngaarden.

  Goed weekend,
  Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   Dat was zeker bij Chalmazel! Ligt er vlakbij, een erg mooi gebied.
   Chalmazel ligt in het departement Loire.
   Vandaag zijn we ook even weer naar de Loire geweest, aan de andere kant van Roanne... van ons af bekeken. Naar Charlieu en Thizy... zo een rondje getoerd. Ook een erg leuk gebied.
   Het mooie aan de Allier/Auvergne vind ik... dat het erg centraal ligt, je kunt alle kanten uit waaieren. Behalve de zee, dat is een aardig eindje rijden. Helaas ;-(
   Ach wat, er zijn in Frankrijk ontzettend vele prachtige mooie streken. Toevalligerwijze zitten wij hier en moeten het hiermee doen, hahaha...

   Jij ook een heel fijn weekend,
   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 3. Na de hitte van vorige week is hier ook de herfst ingetreden. Gerard Cox heeft er mooi over gezongen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Is weer voorbij die mooie zomer...
  Nou... nog niet helemaal hoor Simon, nog even nazomeren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen