Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 24 juli 2013

Alweer bijna 7 Weken...Zo is het maandag en voor je er erg in hebt alweer zondag. De weken vliegen voorbij, ondertussen zitten we hier al bijna 7 weken en... het bevalt nog prima ;-)
Dit is de derde zomer dat we voor langere tijd in Le Pre Bonnet verpozen en ik kan u vertellen dat zoiets WENT... in positieve zin. Eerlijk gezegd kan ik me zelfs niet meer voorstellen hoe het in de toekomst zou zijn als we niet meer de gehele zomer in Frankrijk zouden verpozen. Zo snel kan iets wennen.

Een luxe dat het zo kan moet ik zeggen. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook zo dat we onze best ervoor doen en gedaan hebben om dit mogelijk te maken.

Vanavond zat ik in de schemer in de deuropening, in m'n uppie... Henk zit momenteel weer in Nederland. Ik zat even wat weg te mijmeren, terwijl ik om me heen keek. Me realiserend dat dit altijd een droom van mij was voordat we dit huis kochten. Een droom die naar mijn idee ook misschien wel altijd alleen maar een droom zou blijven. Me niet echt realiserend wat het inhield om een tweede huis in Frankrijk te hebben.
De vele huizen waarin we verbleven tijdens vakantie's, waren vaak ook tweede huizen van Nederlanders of Fransen. De één nog mooier dan de ander, vaak met mooie tuinen erbij, leuk ingericht... en wij !!! Wij alleen maar optimaal genieten, genieten van al dat moois zonder er iets voor te hoeven doen. Ja... dat leek me wel wat ;-)

Kom er maar om... Niets van dat alles... Werken en zwoegen...

Gisteravond regende en onweerde het hier gigantisch, enorme stortbuien. Met als gevolg dat ik vanmorgen ontdekte dat het een behoorlijke ravage in de tuin was. Heel veel varens, springbalsemientjes en andere grote planten waren door de regen plat gaan liggen. Zo ontzettend jammer, omdat de springbalsemientjes net voorzichtigjes begonnen te bloeien. Als ze allemaal bloeien, dan is het hier een zee van bloemen... vele duizenden vrolijke bloemetjes. Er staan gelukkig nog wel wat overeind, maar ik moest vandaag eerst weer een beetje orde scheppen in de chaos in de tuin. Een zweterig gebeuren kan ik u vertellen.
Dat soort dingen kwamen wij dus niet tegen in de huizen die wij huurden.
Tussen de tuinwerkzaamheden door nog even voegen en verven, zweet zweet zweet... pfff... Houtjes zagen... pfff... Nee, dat kwamen wij niet tegen in de huizen die wij huurden.

Tegen een uurtje of acht vanavond eerst onder de koude douche gekropen om al het zweet te verwijderen, een hapje gemaakt en gegeten.

Om vervolgens voldaan in de schemer in de deuropening te gaan zitten.
HEERLIJK zo'n tweede huis in Frankrijk, grapje...
De droom was ietwat anders als dat het in de realiteit is, maar die stilte en de bergen hier dat vind ik nog steeds geweldig. Doorgaans ben ik een nogal onrustig type van binnen, altijd druk in gedachten en dan is het gewoon zalig om me eventjes lekker helemaal terug te kunnen trekken.

Alweer bijna 7 weken, daar begon ik mee... 7 fijne weken, waarschijnlijk volgen er nog hele vele weken. Best vol te houden hierzo...

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Het geeft op die manier wel de nodige afwisseling....;-)stel je nou toch eens voor dat jij de hele dag...dag in dag uit op dat stoepje in die deuropening zou zitten...en maar mijmeren....niks om handen hebben,weet bijna zeker dat die manier van leven snel zou gaan vervelen,saai zou zijn en de dagen voorbij zouden gaan in slakkentempo....

  De manier waarop het nu gaat daar in Le Pre Bonnet....is DE manier om het prettig te laten zijn én blijven,inspanning en ontspanning ☺☺☺....da's pas goed voor 'n mens.
  Jammer van de balsemien dat ze nou niet meer springen...maar liggen:-(
  Hier in delen van Brabant en Limburg is het gisteravond ook noodweer geweest,veel schade,wateroverlast en omgewaaide bomen,voor veel campinggasten is hun vakantie vroegtijdig voorbij,helaas.

  En hier bij ons kon je de regendruppels tellen,amper 'n spat,dus ben ik vanavond maar weer met de tuinslang mijn rondje gelopen langs potten,bakken en manden en border.
  Voelden ook wat straaltjes langs mijn voorhoofd en rug lopen,mijn dikke voeten van het vocht kregen op het laatst ook nog een flinke koude massage straal,joh daar knapt een mens van op.

  Ga zo nog even buiten zitten mijmeren met 'n glas koele rose,over betere tijden, manlief is al naar boven vertrokken met 'n vertrokken gezicht van de pijn,kweet nie wat die voor een lijf heeft,maar je zou toch denken met zo'n berg aan medicatie van morfine dat je als een zombie, maar wel zonder pijn de dag door komt,mooi niet dus.
  Het wachten is op MRI en op pijnpoli voor injectie.
  .Kreeg gisteravond nog de nodige WhatsApp binnen van dochterlief ze verblijft deze keer met gezin in prachtig oud landhuis met privé zwembad in Hongarije(jaja ze gingen dit jaar vreemd;-))en kreeg de vraag of ik ooit van 'n zevenslaper gehoord had,die hadden ze gezien in de dakgoot en hoorde het beest op zolder, ja zeker ken ik die van het blog van Cilia,het zijn relmuizen.Kijk dat had ik nooit geweten wanneer ik niet op jou leuke blog beland was.

  Dankjewel trouwens lieve Cilia voor je opbeurende woorden in vorige reactie,ook dat doet de mens goed!!!

  Lekker slapen voor zo en tot blogs!!!
  Liefs,Ger én Harry  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ger,

   Nou... dat stoepje lijkt me zo gek nog niet.
   Vandaag was het weer een BEHOORLIJK warme dag, kom ik op het snode plan om even de kamer wat anders in te delen. Gesjor met de zware meubels en... als je de meubels van hun plek af haalt komt er toch een rommel onderweg... dus gelijk ook maar even schoonmaken die hap. Ik stond met een vuurrode bol te soppen in mijn sandalen ;-)

   Ik las op NU.nl dat het behoorlijk te keer was gegaan daar bij jullie in het zuiden, gelukkig zijn jullie de dans ontsprongen.

   Tjemig Ger, wat ontzettend vervelend dat met Harry. Ik hoop toch echt dat er wat aan gebeurd voor het weekend. De moed erin houden hè!!!

   Aha... dus je dochter zit in een landhuis met ZWEMBAD. Zo zie je maar weer... huren is zo slecht nog niet ;-)
   Tja, maar een gelukje dat je op mijn blog beland bent, want ja... dan had je tegen je dochter moeten zeggen dat je nog NOOIT van een zevenslaper gehoord had en natuurlijk was je dan ook niet zo slim geweest om het even op te zoeken op de comp :)
   De relmuizen zijn hier alweer aanwezig, niet zoveel als in het verleden. Ik heb trouwens ook alweer een staartje gevonden... ik vermoed dat onze Femke (boskat) weer lekker gesmuld heeft, bah... zielig.

   Alvast een heel goed weekend, heel veel sterkte met Harry en heel veel liefs,

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen