Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 22 juni 2013

Gasfornuis...


Hoe rijk kan een mens zich voelen als er gewoon weer een simpel stopcontact bij geplaatst wordt!

BEHOORLIJK RIJK...


Vandaag heeft Henk ons een stopcontact bij het gasfornuis gemaakt. Niet zo spannend allemaal, maar wel als je weet dat we daar nog totaal geen stopcontact hadden. Wat voor ons betekende, dat we al vijf jaar het gas aansteken met een gasaansteker, evenals de oven. Ook het licht in de oven wilde niet branden... geen stroom.
Vanavond voor het eerst ons keteltje met water opgezet zonder gebruik te maken van een gasaansteker of lucifers... gewoon simpel het knopje omdraaien en eventjes indrukken en hij doet het. Ook het lampje in de oven werkt.
Allemaal van die normaliter vanzelfsprekende dingen, maar hier dus niet. Dat geeft dan plots wel eventjes weer een rijk gevoel, al vrees ik dat het heel snel went ;-)

Verstopt achter de potten en potjes, ons nieuwe stopcontact. Het buisje krijgt nog een kleurtje...

Sorry voor de wat donkere foto's, geen flits gebruikt. Ik had ook foto's met flits... maar schrok zelf behoorlijk van het wroetige gasfornuis dat ik bij mijn eigen dacht : ik hoef anderen niet alles te tonen ;-) Een klein beetje de schijn ophouden kan geen kwaad, toch!!!

Hier is het weekend alweer in volle gang, ik wens jullie allen ook een heel fijn weekend.

9 opmerkingen:

Walter zei

Volgens mij geven deze foto's heel goed de knusse sfeer weer..Bij een flits is alles flats! ;-)
Fijn weekend!

Rozen van papier zei

Toch fijn die kleine gemakjes! Fijn weekend, had je geen last van storm afgelopen week?

Fijne zondag,

groeten Janny

Cilia zei

Hoi Walter,

Met flits raakt alles hier in de keuken overbelicht en zonder flits is het te donker. In het echt zit het er zo'n beetje tussen in.
De keuken is vrij donker, ouderwets Frans (kleine en weinig ramen). Komt bij dat we er vrij donkere kleuren hebben, wat we vooral in de winter gezellig knus vinden.

Jij ook nog een hele fijne ZONdag.
Groetjes,
Cilia

Cilia zei

Hoi Janny,

Echt wel prettig ;-)

Nee, hier bij ons huis hadden we geen last van de storm. Qua wind en storm ligt ons huis vrij gunstig, doorgaans hebben we weinig last daarvan.

Jij ook een fijne zondag,

Groetjes,
Cilia

Ger zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ger zei

Wel makkelijk wanneer je het gas kan aansteken met zo'n elektrische ontsteking, alhoewel ik het met 'n luciferke ook wel iets vind hebben...of toch niet,kan me herinneren van jaren terug dat tegen de tijd dat het bakske vol zat met afgebrande lucifers het geheid tegen de grond viel tussen tafelmodel koelkast en aanrechtblok in.....grrrrr.
Ach dat had ook weer zo zijn voordelen, dan moest je de hele boel aan de kant schuiven en dan kwam je soms ook wel eens wat wroetigs tegen wat nodig aan een sopje toe was, hi,hi...ik ken het woord niet, maar ik weet denk ik wel wat de betekenis er van is;-)

Ons Moe(oma) had daar een handigere methode voor,zij had een emaille zeepbakje aan spijkertje hangen boven het gasstel waar ze de afgebrande lucifers ingooide,viel nooit om.
En dat oude emaille lucifer/zeepbakje heb ik al weer héél lang geleden geërfd met nog meer keukenspulletjes,ben er blij mee en bij mij doet het al weer jaren dienst als zeepbakje met stukjes oude zandzeep met touwtje er om gebonden,niet voor je handen te wassen maar gewoon voor decoratie bij het andere wit emaille zoals waterkannen en zo.

Lieve groet en voor zo...lekker slapen!!!
Ger

Cilia zei

Dat is super gemakkelijk Ger. Bij deze oven zit het brandertje vrij diep, zodoende was het vaak een geworstel met de lucifer en of gasaansteker om hem aan te krijgen (ook geen licht erin hè!). Vaak was de lucifer al opgebrand voordat je de oven eindelijk aan had, auw... Bij de gaspitten was het niet zo'n probleem.

Je moeder was zo te lezen behoorlijk inventief, daar had jij toch best wat van kunnen leren ;-)
Elk nadeel heeft zo zijn voordeel, bij jou was het niet WROETIG onder je gasfornuis, dat kan niet een ieder zeggen, hahaha...

Ik heb uitstekend geslapen :)
Voor jou een hele fijne dag en heel veel liefs,

Groetjes,
Cilia

Daisy zei

Prachtige keuken! Mooie donkere kleuren, ziet er heel erg netjes uit hoor. Vraagje wat voor kleur verf heb je op de achterzijde?

Cilia zei

Hallo Daisy,
Bedankt voor je reactie... Wij zijn dol op kleur ;-)
De verf op de muur is een koperkleurige verf, het glimt een klein beetje.
Groetjes, Cilia