Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 12 juni 2013

Monnikenwerkje...


Vandaag was het de gehele dag droog, zodoende veel buiten bezig geweest. Henk niet hè! Die was aan het werk... al moet ik zeggen dat het wel mee viel. Hij is van 8.00 uur tot 14.30 uur aan het werk geweest en vanavond nog een tijdje. Dus kon hij vanmiddag ook heerlijk buiten bezig. Wat een leventje toch hè!!!
Zelf ben ik erop uit geweest om armen vol bloemen te plukken, voor op de vazen, flessen en andere potjes. De bremmen staan hier nog overal volop te bloeien, pracht gezicht. Nu staan ze hier op de vazen mooi te zijn, althans enkelen... ik heb nog wat in de natuur laten staan ;-)

Overal in het huis staan weer bloemen...

Grote vazen, kleine vaasjes, glazen potten, wijnflessen... alles is gevuld.

Even over het monnikenwerkje. Dat zit namelijk zo, ik vind het altijd zonde om alles te maaien ( bermen e.d.), zodoende pluk ik met de hand vaak het kweek ertussen weg en alles wat ik niet mooi vindt. Laat de boterbloemen, bosaardbeien, klaver en vele andere kleine bloemetjes staan. Vele mensen beschouwen dat als onkruid, maar ik ben er dol op. Al die kleine ieniemienie bloemetjes. Alleen het is een tijdrovend klusje... maar och... tijd zat.

Zo'n berm pluk ik dus met de hand vanwege de ieniemienie bloemetjes...

We hebben hier altijd een taakverdeling : Henk maait met de bosmaaier overal paadjes en zitjes en ik pluk met de hand het kweek tussen de boterbloemen e.d. weg. Geeft altijd een mooi effect, vind ik. Zo van die strak gemaaide paden en stukjes wildgroei. Ik had het ook schitterend gevonden als er allemaal klaprozen tussen stonden, heb ook al vaak zaad gestrooid, maar helaas willen die hier tot nu toe niet bloeien. Waarschijnlijk geen goede grond daarvoor.


Vidor houd het buurveldje goed in de gaten, soms wil er wel eens een hert staan te grazen. Vanmiddag nog even een tijdje op het bankje roofvogels aanschouwd, die cirkelen hier regelmatig rond. Trouwens de krekels zijn ook weer volop aanwezig... een lawaai dat ze maken, pfff...

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Zie het helemaal voor me....
  jij met je plukmand aan de arm die steeds maar voller en voller wordt.
  Schattig zijn ze hé,die kleine blauwe van het Gewoon Ereprijs.

  Wat zal het bij jullie in huis lekker ruiken door die gele bloemenfontein van brem.

  Het ziet er weer sfeervol en romantisch uit,binnen én buiten....hopelijk laten de mugjes jullie ongestoord vanavond tijdens het buiten genieten.

  Wat heeft Henk een heerlijke baan omdat op deze manier van thuiswerken uit te voeren,met af en toe 'n ritje terug naar noorden.


  Liefs en groeten,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ik ben dol op al die kleine 'on'kruidjes, waaronder die mooie kleine blauwe ereprijs, vergeet-mij-nietjes, boterbloemen, wilde vrouwenmanteltjes en legio hier niet benoemde bloemetjes.
   Het zoemt hier ook de gehele dagen door van de vele hommels en andere insecten, ook de krekels zijn alweer volop bezig te lawaaien... genieten hoor! Dan maakt mij dat beetje ongemak van die kleine mugjes niet uit :)

   Ja... dat met Henk zijn werk is ERG prettig dat het zo kan. Met erg veel beroepen is dat zo goed als onmogelijk. Al vergt het wel wat zelfdiscipline, wat nog niet altijd meevalt hier. MAAR... niets te klagen hiero ;-)

   Veel liefs en een hartelijke groet,
   Cilia

   Verwijderen