Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 20 juni 2013

Och, och, och... REGEN.


Och...

Och, och...

Och, och, och...

Regen, heel veel regen en de temperatuur is zo'n 10 graden gekelderd. Niet dat ik er treurig om ben, welnee... het werd me veelste dolletjes die hitte. Doe mij maar lekker een graadje of 20, een zonnetje erbij en dan ben ik super tevreden. Maar de zon is momenteel niet aanwezig, hm... De stoelen zijn kleddernat en de mooie papavers laten hun bloemblaadjes vallen, hm...

Henk is naar Roanne en ik en de honden mochten niet mee. Ook daar ben ik niet heus treurig om, welnee... hij is naar de bouwmarkt. Zijn lijst was van een dusdanige formaat, dat als hij alles koopt wat er op de lijst staat er geen ruimte meer voor mij en de honden in de auto zal zijn. Tja... en om nou dat hele end, met de honden, terug te lopen in de regen, hm... Op de lijst staat o.a. een groot dakraam, die we van plan zijn om over een dikke week te plaatsen. Krijgen we wat meer daglicht op de bovenste mezzanine.

Nou zou ik op dit moment dus eventjes iets NUTTIGS kunnen doen, iets zinvols of zo... denk, denk, denk... Ja, een kop koffie zetten...

Nog even het houtmandje vullen wellicht!

Houtkachel aan, kop koffie en... een over heerlijke tompoes (Millefeuilles) erbij, puzzelboekje en dan vermaak ik me wel.

Vandaag, 20 JUNI, is het exact 5 jaar geleden dat we de sleutel voor de allereerste keer hier in de deur staken en bij het openen dachten : OO... JEE...

Dit gaat natuurlijk uitgebreid gevierd worden met vele lekkere hapjes en...


GOUDEN SLINGERS...

Aha... ondertussen laat de zon zich eventjes weer zien, gauw koffie zetten en naar buiten. Wie weet, tot de volgende blog.

2 opmerkingen:

 1. Ja, soms valt het weer even tegen. Hier zitten we toch elke dag buiten en vanavond-vrijdag- heb ik tot tien uur in de tuin gewerkt. Wel lekker op de cuisiniere gekookt (een Godin). Daar komen altijd de heerlijkste gerechten af en als het buiten niet al te warm is steek ik haar om zes uur aan. Lekker dat dakraam. Licht is zo belangrijk.
  Fijn weekend en geniet van jullie viering. Groeten van Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lilian,

   Hier zitten wij ook erg veel buiten.

   Weet je wat me hier wel vaak verbaasd! Het éne moment is de lucht helemaal grijs en regent het volop, terwijl soms maar een klein tijdje later de lucht weer strak blauw is en de zon weer staat te stralen.

   Haha... Lilian, ik denk dat de Godin niet zonder een goede kok de heerlijkste gerechten klaar maakt. Zo ja... dan overweeg ik om ook een Godin aan te schaffen. Grapje... Mooie dingen zo'n cuisiniere, hier stond in het begin ook een hele oude. Alleen was hij dusdanig oud, kapot en versleten, dat het niet meer loonde om hem op te knappen... erg jammer.

   Het dakraam is er, nu moet hij er nog in. Waarschijnlijk gaat dat volgende week in het weekend gebeuren. Best weer spannend :)

   Jij ook een heel fijn weekend en hele vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen