Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 15 juni 2013

Bloemetjesblog...


Even een zonnig bloemetjesblogje...

Heerlijk altijd, al die potten met bloemen erin. Het liefst had ik er nog ...tig, van die prachtige grote gevulde mediterrane potten. Wie weet komt dat ooit nog eens, maar voor nu ben ik blij met deze potjes.


Dan de hosta's, de afgelopen winter hebben ze voor het eerst hier in Le Pre Bonnet overwinterd, in de donkere koude etable. Vorige maand, toen we hier voor een weekje waren, heb ik ze naar buiten gezet. Ze zagen er niet uit, er staken enkele zielige neusjes boven de verdroogde grond uit bij enkele potten, bij de anderen was nog totaal geen leven te zien.
Gelijk afgelopen zondag gekeken hoe ze erbij stonden. Vijf potten met enorme mooie grote hosta's. Op de foto staan er drie, waarvan één al bloemen heeft.
Daar sta ik ieder jaar weer verbaasd van te kijken, de gehele winter krijgen ze geen drup water, alles wat boven de grond uitsteekt sterft af en dan... floep, binnen een paar weken staan ze weer vol in het blad.

Zo, we hebben hier weekend. Henk zijn eerste werkweek, hier, zit erop. Tja, nu nog bedenken wat we met de vrije dagen gaan doen. Op een stoel in de zon? Bbq'tje misschien? Of ??? Ik denk dat we ons wel gaan vermaken ;0)

4 opmerkingen:

 1. Ja de Hosta's,een dankbare plant die het hier in de volle grond en in vele potten het al jaren heel goed doen.

  Ik ben dol op dat frisse groene blad in verschillende soorten,maar....de slakken zijn er ook dol op:-(

  Wat heb jij sfeervolle plekjes met die potten en de mooi begroeide oude muur!!!
  Zo landelijk met de grote bloeiende papaver ook.

  Ga heerlijk genieten van het weekeind en lieve groet.

  Onze visite is net vertrokken,het was weer gezellig, en ik ga zo te bedde,moe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   De hosta's heb ik al hele vele jaren. Ooit als kleine plantjes gekregen. Vorig jaar heb ik ze in de zomer voor het eerst meegenomen naar hier, ook hebben ze hier overwinterd. Best even spannend of ze het gingen overleven. Ja... dus!

   Daar bij die oude muur hebben we een zeer aangenaam schaduw terras, als het warm is zit het daar zalig. De muur is helemaal begroeid met allemaal kleine wilde bloemetjes.

   Hoop dat je goed geslapen hebt :) en nogmaals een HEEL FIJN WEEKEND.

   Groetjes en liefs,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Ik vroeg me af of hosta's in de volle grond in onze regio willen groeien willen in verband met de slakken en zo. Heb jij ze ook in de volle grond? En wat merk je van slakken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hent,

   Geen flauw idee eerlijk gezegd. Ik heb ze in potten staan, wat erg gemakkelijk is... je kunt de potten daar neerzetten waar je ze hebben wilt, ook in de volle schaduw. In het najaar zet je ze op een donkere plek in een koele ruimte, om ze vervolgens in het voorjaar weer op een geschikte plek buiten te zetten. Geen omkijken naar ;-)
   Valt me met de slakken reuze mee, maar ja... hoe dat is als ze in de volle grond hier staan? Want er zitten hier BEHOORLIJKE grote slakken. Soms zie je ook van die enorme huisjesslakken, ware villa's dragen ze met zich mee ;-)

   Fijn weekend Hent... al aan het daagjes aftellen!!!

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen