Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 27 juni 2013

Sophie en kleine Sophie...


Afgelopen middag kreeg ik nieuwe buurtjes, genaamd : Sophie en kleine Sophie. Kleine Sophie heb ik er zelf maar even van gemaakt omdat ze nog helemaal geen naam heeft.

Moeder en dochter staan op het weilandje naast ons huis...

Vanuit huis kan ik ze zien staan...

Vorig jaar hebben er geen beesten gestaan op het weiland, daarvoor stonden er wel eens koeien.
Een paar jaar geleden vroeg de eigenaresse ons of wij geen belang bij het stuk grond hadden. Hier moesten wij even over nadenken, daar wij niet echt belang bij meer grond hadden. Na er even over nagedacht te hebben kwamen wij tot de conclusie dat we er wel belang bij hadden, alleen al om te voorkomen dat het mooie open terrein dicht zou groeien. Wij naar mevrouw toe om het te vertellen, zij zou het een en ander regelen. Totdat ze later plots aan kwam met de mededeling dat het niet door kon gaan, omdat het stuk grond al vele jaren geleden verhuurt was. Nou ja zeg...
De zomer daarop stonden er koeien. Nu dus paarden. Geweldig, want ik ben dol op koeien, maar paarden vind ik helemaal TOP.
Bijkomend voordeel : het veldje groeit zo niet helemaal dicht.

Dat word iedere dag een worteltje of dergelijks geven :)

6 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk, en zo mooi uitzicht!

  Veel plezier van de paardjes!

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Ja, lijkt erg leuk :)

   Wij hebben jaren geleden zelf thuis (in Nederland) paarden in onze stal gehad.
   Ik ben er dol op.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Gezellig die paarden en ik hoop dat ze naar hun naam gaan luisteren. Misschien wil de eigenaar ze wel zo blijven noemen. Het voordeel van de "huurgrond" is natuurlijk wel dat jullie het zelf niet hoeven te onderhouden. Misschien zou je het later toch nog aan kunnen kopen, dan heb je in ieder geval de zekerheid dat er geen schuur of zo wordt neergezet. Wij zijn ook heel blij met ons "landgoedje." Het is wel heel veel onderhoud. Ik word geholpen door een buurman die het gras maait, maar voor de rest doe ik alles alleen. Ik werk meestal 's morgens in de tuin en de middag is voor andere leuke dingen. Ik had me al helemaal voorbereid op een gigantische kersenoogst, want een paar weken geleden zaten de bomen tjokvol groene kersen. Door de vele regen is er een ziekte in het blad gekomen wat zijn weerslag heeft op de hoeveelheid. Ik heb een vergiet vol kersen kunnen plukken en afgelopen zondag hoorde is een vreemd geruis en gekwetter. Je begrijpt het al. Boven in de boom zaten nog aardig wat mooie rode. De vogelgemeenschap heeft gesmuld. Ik gun het ze van harte en heb vandaag aardbeienjam gemaakt.
  Groeten van Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eigenaar vertelde mij dat de moeder Sophie heet, maar de kleine weet ik niet... vandaar dat ik die maar kleine Sophie noem :-)

   Het stuk grond naast ons wordt verder niet onderhouden, er staan alleen zo af en toe wat beesten op. Bang dat er ooit op gebouwd wordt zijn we echter niet, omdat het stuk grond vrij ontoegankelijk is.
   Zelf hebben wij behoorlijk veel grond bij ons huis en rondom ons grond is alleen maar natuur. De dichtstbijzijnde buren wonen op ongeveer kilometer afstand.
   De enigste reden dat we de grond wel zouden willen hebben is om te voorkomen dat het ooit helemaal dichtgroeid. Als er beesten op staan, valt het wel mee.

   Klinkt allemaal erg leuk daar bij jullie... kersen en aardbeien, smullen uit eigen tuin!

   Zeg, heel veel plezier daar op jullie leuke stekkie...

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi Cilia,

  Leuk joh....van die gezellig grazende buurtjes die het landschap wat open houden.
  Ik lees hierboven dat je dol bent van paarden,dan is het dubbel zo leuk.
  Zit ik me nu af te vragen is dat stuk grond omheind of staan de paarden vastgebonden?

  Is dat niet het geval staan ze straks in je keuken en komen ze zelf de lekkere wortels halen;-)

  Gezellige dag morgen samen met je visite!!!
  Liefs van Ger....
  die hier met het dikke vest aan zit en nog stikt van de kou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ja... erg gezellig wat extra gezelschap ;-)
   En ja... erg fijn dat het stuk grond zo wat open blijft.

   Nee... de paarden lopen gelukkig lekker los. Het veulentje rent soms als een wilde in het rond. Ik kom bijna nergens meer aan toe, de gehele tijd aan het kijken.
   Het terrein is omheind, alleen twee jaar geleden kwamen de koeien zo af en toe wel even bij ons in de tuin snoepen... gek gezicht trouwens, hahaha... Dus wie weet komt moeders met haar veulentje ook op een dag even langs ;-)

   Denk dat de visite pas laat komt, ze komen uit Noord Nederland en blijven een tijdje.

   Een zonnige bikini groet ( nee hoor, grapje... hier is het ook niet echt erg warm, ik zit in mijn dikke trui).

   Liefs,
   Cilia

   Verwijderen