Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 26 juni 2012

Snoei-feest enzo...


Vandaag (maandag) was het hier een druilerige dag, volgend op een zonovergoten weekend. Een weekend waarin we met de korte broeken de zonnestralen lieten weerkaatsen op onze oer-hollandse melkwitte beentjes. Heerlijk veel in de tuin verpoost. Even snoeien... jaja, zit je midden in het bos, wat we zo graag wilden, gaan we stevig aan de kap om wat meer uitzicht te krijgen. Hoe zot kan een mens toch zijn !!!


Voor de snoei... Op de foto lijkt het allemaal kleiner als in het echt, ook de diepte krijg ik niet op de foto. Maar achter de hazelaars, die vele meters hoog zijn, ligt een mooi open weiland waar soms wat koeien staan. Helaas groeide het zo langzamerhand wat dicht, met als gevolg dat wij bijna geen zicht meer op het weiland hadden.Na de snoei... hier hebben wij al een groot aantal hazelaars gesnoeid. We hebben weer prachtig mooi zicht op het weiland naast ons, ook vanuit ons huis. Tevens hebben we de eerste herten al gezien op het weiland. Tuurlijk had ik hier graag een foto als bewijs geplaatst, maar dat gelukt niet op zo'n afstand met onze camera, grrrrrr...


Hier een foto om te tonen, dat zoiets niet gelukt. Dit was op dezelfde dag, tijdens het lopen met de honden. Het kleine bruine stipje op het gemaaide veld is een vos, de vos was niet eens zo hele ver bij ons vandaan maar desondanks krijg ik het niet goed op de foto, jammer... daar we hier met hele grote regelmaat vossen, herten e.d. zien, enkel zelfs een wild zwijn.

Ook zijn we in het weekend weer bezig geweest met de trap naar de mezzanine.


De trap is zo goed als af en er wordt al volop gebruik van gemaakt. Uiteraard moet de trap nog geverfd worden en wat opgeleukt, maar hij staat, en hij loopt geweldig in vergelijking met de oude trap... die behoorlijk steil was. Stond al erg lang op onze verlanglijstje (kluslijst). De tweede zelfgemaakte trap van Henk in zijn leven, hij krijgt er al wat ervaring in... wel met goede 'coaching' van mij ;-)


En... alweer naar een rommelmarkt geweest.


Echt... heel veel rommel. Ik heb het idee dat de rommelmarkten in Frankrijk niet meer zo leuk zijn als dat ze in het verleden (10 a 20 jaar geleden) waren. Als we het geluk hebben dat we iets erg moois zien (wat bijna niet meer gebeurd), dan vragen ze er vaak giga-bedragen voor. Maar goed, op de valreep toch nog een snoezig klein tafeltje voor een paar euro's op de kop getikt. Even wat opknappen en... nou ja... dan hebben we er dus een leuk tafeltje bij.


Ooh... en zie hier onze nieuwe aanwinst. Nee... niet van de rommelmarkt, een echte nieuwe friteuse. Eéntje met zo'n netje, een ouderwetse... zeg maar. Vorig jaar liet ik ook al eens vol trots onze nieuwe friteuse zien, een nieuwerwetse... zeg maar, zie oude blog  Shabby-style. Waarschijnlijk heb ik nagelaten om te vertellen dat deze niet werkte, onze aggregaat kon het niet aan, ook tesamen met de zonnepanelen niet (lelijke dingen (tegenvallers) zet ik natuurlijk niet op de blog). Tja... en dol dat ik ben op alles wat ongezond is, was dat een behoorlijke teleurstelling. Maar we hebben nu dus een ouderwetse en ik kan vertellen dat hij het GOED doet... smullen. Oké, één keer in de week... vrijdagsavonds is het hier FEEST.

4 opmerkingen:

 1. Hoi, heel mooi allemaal! Binnenkort willen wij ook wel van het uitzicht en de patatjes genieten ;-)
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit voorzorg hebben wij al dat éénpersoonstafeltje gekocht... voor het geval dat jij te veel smakt. Zetten we jou met je bord friet wat verderop in de tuin ;-)

   Je hebt zo te lezen al weer veel zin in VAKANTIE... schiet nou echt lekker op hè!

   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Woonde ik maar in de buurt... kwam ik ook eens langs!
  Tja, ik vind de brocantes ook vaak tegenvallen. Inderdaad veel rotzooi voor veel te veel geld. Bijvoorbeeld een oude gebruikte pleeborstel, getver... Die durven ze dan nog te koop aan te bieden!
  Maar volgens mij is het in Nederland niet anders. Het ergste vind ik nog als je entreegeld moet betalen. Nou ja, genoeg gemopperd. Geniet van je uitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach... 125 a 150 kilometertjes? Wat zalt zijn? VLAKBIJ dus... Leuk dagtripje ;-) Als je je bedenkt, je hebt mijn mailadres. Koosje mee...
   Zoek je nog een pleeborstel(blauw-wit) ? Ik heb nog een tweedehandse in de bieding...
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen