Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 28 juni 2012

Middagje bouwmarkt...


Oo... als ik iets erg vind, dan is het wel samen naar de bouwmarkt. Nou ben ik sowieso al niet dol op shoppen. Een week voordat we vertrokken kwam ik, op het allerlaatste moment, op het idee dat ik nog wat shirtjes moest hebben, gruwel... Winkel in, winkel uit, bah... wat een gedoetje. Op zeker moment een paar shirtjes en hemdjes, die ik op het oog wel redelijk vond bijelkaar gegrist, hup op de toonbank, afrekenen en naar huis. Tjemig... doe ik hier één van die shirtjes aan, blijkt dat ze wat elastisch zijn, ALLEMAAL... met als resultaat dat ik de gehele dag mijn lijf stevig in moet trekken als ik ze aan heb... Als ik me ongezien waan, laat ik m'n buik wel gewoon lekker ploffen, hahaha. Maar goed dit even terzijde, ik wou het even over ons gezamelijk bezoek aan de bouwmarkt hebben.

Vaak ga ik helemaal niet mee, of Henk dropt mij even ergens, samen met de honden om ons uren later weer op te pikken. Meestal ontaard zo'n gezamelijk bezoek aan de bouwmarkt bij ons ook in wat chagrijn, maar soms ontkom ik er niet aan om mee te gaan. Zo ook gisteren, er moesten wat nieuwe kleuren verf komen, en Henk kan veel... maar... vaak ben ik degene die de kleuren bepaalt. Honden mee, omdat we uren onderweg zijn, op naar Roanne. Daar aangekomen, ramen wagenwijd open voor het doorluchten van de auto i.v.m. de honden (het was niet erg zonnig en tevens niet heel erg warm, dus geen probleem), de bouwmarkt in. Op naar het verf, heel lang wikken en wegen welke kleuren we zouden nemen, uiteindelijk toch maar wat uitgekozen ondanks lichte twijfel. Daarna had Henk nog wat kleine dingen die hij nodig had. Oké... ik even door de winkel, van alles en nogwat bekijken, onderwijl Henk op zoek naar wat kraantjes e.d. Kom ik, nadat ik de gehele winkel van top tot teen bekeken had, weer bij Henk... heeft hij nog niet datgene wat hij zocht. Werkelijk helemaal kriegel wordt ik van zoiets, ook Henk zijn humeur gaat naar een dieptepunt, als hij mij ziet dralen en wippen, van de éne voet op de andere, een zuchtje erbij, even flauwtjes vragend of hij nog niet gevonden heeft wat hij zocht.

Uren... later in de auto, Henk mopperend dat hij de volgende keer wel weer alleen gaat, ik nog harder mopperen dat hij ook echt niet bang hoeft te zijn dat ik OOIT weer mee wil. Ha... een bakkertje, honger... wij mopperen nooit lang, wel eventjes heftig... maar niet lang, willen we wel... maar houden we niet vol. Gelijk wat lekkers gekocht, meegenomen naar een prachtig mooi plekje. Auto aan de kant, honden eruit, wij eruit... oh nee net andersom, eerst wij eruit en daarna de honden, lekkernij mee, lopen, daarna honden zwemmen en wij ons zittend tegoed doen aan al het lekkers, wat we bij de bakker gekocht hadden (stukken pizza, wegspoelen met wat drinken, vervolgens dikke stukken super zoete meringue opgesnoept). Dat wordt dus de komende dagen GEEN nieuw shirtje aan... 

 Overal waar je kijkt zie je bloemen, zo ook op de plek waar we de auto parkeerden.
Een heerlijk plekje om weer even op verhaal te komen, na een enerverend bezoekje aan de bouwmarkt. Misschien ga ik de volgende keer weer mee ;-)

4 opmerkingen:

 1. Hoi, Is dit vlakbij Villerest? Daar zijn wij een keer bijgekomen na een soortgelijk bezoek aan dezelfde bouwmarkt. Voorstel; wij Henk mee, jij de kinderen hahaha.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee... dit is bij de Barrages de Renaison, leuk om eens een keer te kijken. Trouwens niet om gezellig even met de kinderen te zwemmen, het is namelijk een stuwmeer.
   DEAL... ik de kinders en jullie Henk, kan ik tikkertje o.d. met ze doen... altijd leuker als een 'eeuwigheid' neuspeuterend verveeld staan te wachten ;-)
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. hahaha, leuk verhaal weer. Die bouwmarkten... wat een gruwel, de eerste twee jaar dat we hier woonden kende ik alleen de weg naar bouwmarkten en supermarkten. De rest ging letterlijk en figuurlijk aan me voorbij omdat ik daar geen tijd voor had. Vreselijk. Daarbij komt... een beetje bouwmarkt is zo'n 50 km rijden (enkele reis), dus moest je goed je koppie erbij houden om niet terug thuis tot de afgrijselijke ontdekking te komen dat je net dat ene kleine dingetje dat zeer onontbeerlijk was, vergeten bent. AARGH...
  Zo had ik ook een notitieboekje waarin ik alles schreef wat we nodig hadden, met maten en namen en alles erbij. Jaja, goed georganiseerd... Ben ik ooit op zo'n strooptocht kwijtgeraakt. Heeft iemand dat toevallig nog zien liggen? In Montluçon???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij shoppen voornamelijk in Roanne en in Vichy, mooi man!!! Dus helaas geen notitieboekje gevonden. Afgelopen keer in de bouwmarkt, al met enige twijfel, verf meegenomen. Groen, in de bouwmarkt leek het GROEN... weer thuis, oogt het grijs, bah bah bah. Tja, en dan zijn we dus zo weer een hele middag onderweg, zouden we het willen ruilen. Dus... zelf maar een beetje mengen, hopen dat het de groen wordt die me voor de ogen staat.
   Tjeu hè, Cilia

   Verwijderen