Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 24 augustus 2015

2015... week 12


Week 12... een week met overwegend mooi weer. Een gezellige week, maar tevens een week waarin we weer afscheid van vrienden moesten nemen, die terug naar Nederland gingen. Tja... dat heb je met een tweede huis, vaak afscheid nemen... niet wetende wanneer je mekaar weer ziet.
Vaak wordt het in september wat rustiger, dan zit voor vele Fransen de vakantie er ook op.
Hahaha... alsof het hier in de Montagne Bourbonnaise altijd een enorme drukte is... ECHT NIET...

Zaterdagavond nog genoten van een mooi vuurwerk vlakbij ons in de buurt... we konden op onze slofjes naar boven lopen om daar te genieten van het spektakel, onder het geroep van vele OOO's en AAA's ;-)

Afgelopen dag, zondag, een regenachtig dagje.

FIJN... voor onze watervoorziening. Nog nooit eerder hebben we zo vaak onze put moeten voorzien van water. Om de haverklap staat de put leeg en moeten we er weer een paar honderd liter water in laten lopen. Een beetje lastig, vooral als het water net op is terwijl je onder de douche staat. Maar goed, al met al is het maar een uurtje bij gaan...  en de put is weer wat gevuld.

Op zo'n regenachtige dag doen we niet zoveel, puzzeltjes maken onder het afdakje, lekker eten, klein wandelingetje door de regen, weer even zitten, lezen etc. etc.

Later op de dag toch maar even een rondje getoerd, want zelfs als het regent kan het hier mooi zijn in de bergen... met al dat optrekkend vocht.


Soms was er niet veel te zien, reden we in de wolken...


Maar soms hadden we een prachtig zicht...


Dorpjes die deels verscholen lagen in het optrekkend vocht...


Zicht op een stuwmeer...

Zo reden we een klein uurtje rond. Op de terugweg nog even bij een boer langs geweest, om paarden, ezels, heel veel koeien die gemolken werden en kleine kalfjes te bewonderen... in de hoop dat het paard (Sophie), die een zomer lang met haar veulentje op het weiland naast ons stond, te zien. Helaas waren Sophie en haar veulentje er niet meer. Ze zijn verkocht. We hebben niet gevraagd aan wie of wat ze verkocht zijn. Ik weet ook niet of ik dat wel zou willen weten :-(


Bijna thuis, piepte er voorzichtig weer een zonnetje door de wolken. Goede hoop dat het morgen weer droog wordt.

Weer thuis, zijn we nog even naar de put gelopen, voor de tweede keer vandaag. EN... jawel hij loopt weer. Heerlijk... de komende dagen hoeven we hem niet te vullen ;-)
Dus... laat de zon morgen maar weer schijnen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten