Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 17 augustus 2015

2015... week 11


Als eerste Marike Hylkema als nieuwe volgster verwelkomen. Erg fijn dat je volgster geworden bent, ik wens je veel kijk en/of lees plezier.

~~~~~~~~~~~~~~~

Week 11 hebben we alweer achter ons gelaten. Ik durf het hier bijna niet meer neer te zetten, maar... het was ALWEER een aangename week.
Nu niet gelijk denken dat we hier 24 uur per dag met een gelukzalige glimlach om de mond zitten... we slapen namelijk ook iedere dag enkele uren ;-)
Gekkigheid natuurlijk... hier hebben we ook gewoon onze 'ups' en 'downs'. Net als in Nederland zit ons hier ook wel eens een wind iets dwars.

Afgelopen week is Henk weer aan het werk geweest. Verder hadden we zo af en toe wat bezoek tevens hebben we enkele uitstapjes gemaakt.


Verder hout besteld, voor een overkapping boven het houtstek naast ons huis... waar we te zijner tijd mee beginnen willen. Een lange ladder bij een vriend van ons opgehaald... om binnenkort de dakgoot weer schoon te maken en om wat andere kleine klusjes op hoogte te doen. Doorgaans lenen we zomers de lange ladder voor enkele weken van onze vriend.

Ha, en niet te vergeten... ons ZONDAGS uitstapje.

Dit maal een toertje in de buurt...


Huisjes met leuke balkonnetjes bekeken...


Een mooie kerk bewonderd. Helaas was deze gesloten. We hadden graag even binnen gekeken omdat er, zo te zien aan de buitenkant, zeer veel mooi glas in lood te bewonderen was. Maar niets dus... de kerk was gesloten. Tja... dan maar een klein detail fotootje...  ;-)


Vakwerkhuizen aanschouwd...


Tijdens het toeren nog even een tuin, bij mensen, bekeken... met allerlei vreemdsoortige objecten.

Onderweg hebben we, op een mooie plek midden in de natuur, nog even gepauzeerd. Met de honden gelopen, vervolgens kleedje op de grond om op te zitten/liggen. Banaantje oppeuzelen en daarna... onze schoenen gepoetst met de BANANENSCHIL. Want ja, zeg nou zelf... wat is er nou fijner als op een zondagmiddag met mooi gepoetste schoenen rond te lopen ;-)
Ooit heb ik eens gelezen dat je met een bananenschil je schoenen kunt poetsen, ook zilverwerk trouwens. Zodoende vanmiddag, in een heerlijk middag zonnetje, even getest... en GLIMMEN dat ze deden ;-)


Van dat alles, week 11, moeten wij weer even bijkomen. Zodat we week 12 weer fris tegemoet kunnen stappen.

BEDTIJD...2 opmerkingen:

 1. Het weer is heerlijk hè? In ieder geval volgende week ook weer hoor, nadat wij verleden week eindelijk een keer 's nachts een bui gehad hebben en één middag.
  Lekker lang blijven jullie, en leuke omgeving daar.

  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,
   Tjemig wat een zomer hè! Al maanden lang van dat zonnige warme weer, soms zelfs TE warm ;-)
   Vandaag was het hier zo'n 25 graden, zonnetje erbij... dat vind ik heerlijk (warmer hoeft om mij niet). T/m zaterdag is er zonnig warm weer voorspelt, zondag en maandag regen en... daarna weer MOOI weer.

   Heerlijk om hier de gehele zomer te verpozen, bevalt me PRIMA :-)

   Vriendelijke groetjes, Cilia

   Verwijderen