Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 30 augustus 2015

Bananen...

Op zo'n warme dag wil het hier bij ons nog wel eens voorkomen dat de bbq aan gaat.
Een mals stukje gekruid rundvlees erop, een haaskarbonade er ook nog even bij. Witlofsalade en tomatensalade. En... natuurlijk stokbrood met een zelfgemaakte knoflookbotertje. Ooh ja... ook nog heerlijke worst ;-)

Maar dan komt het, als we onze buiken kogelrond gegeten hebben in dat alles dan komen de bananen.
Niet zo maar bananen, welnee... deze laten we helemaal bruin/zwart worden op de bbq, snijden ze open (vaak zijn ze al van zichzelf open gegaan) en vullen ze vervolgens met een lekkere likeur... dan maar lepelen ;-)
Een paar jaar geleden kregen we dat voor het eerst voorgeschoteld bij een voormalige bovenbuurvrouw hier. Sindsdien hebben we die erin gehouden... smullen.

Wel vrees ik dat we, als we weer terug in Nederland zijn, flink aan de lijn moeten... of... nieuwe kleding moeten aanschaffen (maatje groter)... pfff...

FIJNE ZONDAG...

Och, nog even op de valreep... BIJNA vergeten, maar niet heus.
Welkom als nieuwe volgster Misee Willems. Heel erg fijn dat je volgster geworden bent. Ik wens je veel kijk en/of leesplezier.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Met het warme weer is het ook beter om niet in de keuken te staan maar buiten aan de BBQ. Las al vaker op jou blog over gebakken bananen met, gebruik je dan de normale of de speciale bak banaan?
  Enne ik kan me bijna niet voorstellen dat jullie met al dat bewegen,lopen met de honden,hout kappen en stapelen,grondverzet,water dragen etc. niet de nodige calorieën verbranden. Als ik nou dat maatje meer nodig heb kan ik me daar iets bij voorstellen, met mijn eetlust is niks mis maar met mijn bewegingsapparaat wel.

  Had al weken zin in gewone ouderwetse macaroni, nee niet met Smac uit blik maar met blokjes magere schouderham van de slager en cornedbeef,dun gesneden prei,veel punt paprika, champignons, sjalotten en paar flinke tenen knoflook,home made tomatenketchup,kruiden en elleboog macaroni.
  Nou ga ik met groenten snijden al zoveel mogelijk zitten aan tafel maar wat was het heet met 32 graden boven die pannen. Har maakte nog wat gemengde sla aan in 3 kommen want zoonlief bleef ook eten.Toen ik het op mijn bord had was mijn honger en zin in ouderwetse macaroni opeens over en had ik aan sla genoeg gehad.
  Nee, dan is het toch verstandiger en handiger om lekkere
  vleesjes op de BBQ te gooien, te zitten en te happen;-)

  Fijne week en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Een gewone banaan van de fruitschaal ;-) Is best een heerlijk toetje na de bbq. Gewoon op de nog smeulende bbq leggen, heel goed bruin laten worden (dit duurt even). Daarna de banaan opensnijden en er wat likeur in doen. Voor kinderen is ranja een goed alternatief.

   Ooh Ger, dat valt enorme tegen... de calorieën die we verbranden... al lopen we de gehele dagen te puffen ;-) Wij zijn nogal lekkerbekjes en eten vaak VEELSTE veel van alles. Veel vette kaas en de warme hap zijn we vaak ook dol op... zelfs als het boven de 30 graden is gaat een warme hap er bij ons wel in.
   Goh, dat is lang geleden dat ik macaroni gegeten heb... klinkt wel erg smaakvol.

   Vanavond weer voor mezelf een maaltje maken, Henk is voor een paar dagen naar Nederland. Denk niet dat ik in mijn uppie de bbq aanzet ;-)

   Doorzetten met oefenen hè! En een lieve groet vanuit Le Pre Bonnet,
   Cilia

   Verwijderen