Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 21 augustus 2015

Nog even voor het weekend...


Nog even een blogje... voor het weekend aan.
Al valt er niet zo heel veel te bloggen ;-)
Nou ja... in principe valt er natuurlijk HEEL VEEL te bloggen, maar er borrelt niet zo heel veel bij mij op.


Dan maar een leuke foto... afgelopen middag genomen.

Afgelopen dagen veel in de tuin bezig geweest. De tuin, waaraan je al een beetje kunt zien dat het wat later in de zomer wordt. Vele bloemen zijn al uitgebloeid, vele zijn al op hun retour... maar gelukkig zijn er ook nog enkele die doorzetten, sommige gaan zelfs voor de gezelligheid een tweede keer aan het bloeien.

Ah... en verder zijn we bezig geweest met grond verzetten. Het begint hier haast een gewoonte te worden om grond te verplaatsen.
Dat komt omdat hier bijna niets vlak is, dat heb je met een huis midden in de bergen ;-)
Aangezien wij toch wel graag her en der wat vlakkere stukken grond willen hebben, om te zitten, om te werken, voor de auto, aanhanger e.d., sjouwen we hier heel wat af met grond.
Een graafmachientje was hier zeer gewenst, maar aangezien we die niet hebben moet alles met de schop, pikhouweel, kruiwagen en spierkracht (hmmm...).

Dit keer was de houtwerkplaats aan de beurt. De plek waar we hout voor de kachels zagen en kloven. Allereerst hebben we de plek wat groter gemaakt, zodat we er wat meer ruimte hebben... boom weg, bramen en ander spul verwijderd.
Vervolgens hebben we het stuk grond in wat terrassen (verschillende hoogtes) verdeeld, anders moest er veel te veel grond verzet worden. De terrassen hebben we vervolgens wat vlakker gemaakt. Erg veel grond, wat vol zit met dikke stenen, verschoven. 

Het voorlopige resultaat is, dat het nu goed begaanbaar is. Meer ruimte om te werken en dat het prettiger staat op een wat vlakkere ondergrond...


Nu nog hopen dat het weer groen wordt... wat doorgaans wel het geval is.

 Nog even een foto waarop onze Oleander staat...


De bloei wordt zo langzamerhand iets minder.
Vorig jaar hebben we hem voor een paar euro gekocht (was sterk afgeprijsd), hij keek toen een beetje sneu uit en was al bijna uitgebloeid...
Maar tjemineetje... wat een bloemen... ik sta er verstelt van ;-)

Nog eentje...


Wat een bloemetjes hè!
Te bedenken dat het er nog VEEL meer waren...


FIJN WEEKEND...


2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Wat een zwaar werk zeg,maar stukje bij beetje zullen jullie daar op den duur wel profijt van hebben.

  Wanneer ik naar buiten kijk de tuin in zie ik ook dat veel planten en bloemen te lijden hebben gehad door de hitte.

  Niet alleen je Oleander doet het prima,maar als ik het goed zie ook nog veel rode Dahlia's.
  Is ook zo'n dankbare plant die tot laat in het najaar bloemen geeft.

  Wens jullie een fijne zondag en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Grond verplaatsen is hier doorgaans behoorlijk zwaar werk, omdat er erg veel stenen in zitten (ook erg veel wortels). Maar het staat er nu al veel prettiger daar bij de zaagbok, nu het wat vlakker is.

   Vandaag regent het hier, maar de afgelopen maanden was het ZEER droog... dagelijks gieteren. Regelmatig onze put, voor het water in huis, bijvullen. Zo droog als afgelopen zomer hebben we het hier nog nooit meegemaakt.

   Rode,donkerrode en gele en lichtgele Dahlia's, ze bloeien nu al tijden lang. Erg leuk, denk dat ik volgend jaar nog wat meer poten wil :-)

   Jij ook nog een fijne voortzetting van de zondag en lieve groetjes, Cilia

   P.s. Ik zag dat je een blog geplaatst hebt. Gisteravond laat heb ik nog geprobeerd om erop te komen. Dat lukte wel, alleen kon ik geen foto's bekijken ;-( De dongel werkt ZEER traag. Morgen opnieuw opwaarderen, hopen dat ie dan wat sneller werkt... ga ik een nieuwe poging doen om je hortensia's te bekijken.

   Verwijderen