Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 1 november 2013

Ik denk...


DAT WE HEEL RIJK GAAN WORDEN...

HEEL VEEL GELD GAAN OVER HOUDEN...

en er lekker warmpjes bij gaan zitten...


Na lang wikken en wegen hebben wij een nieuwe hoogrendementsketel gekocht. Deze gaat Henk het komende weekend installeren.
Al een paar jaar zaten we er tegen aan te hikken, we betalen ons hier scheel aan gas. De oude ketel doet het als een tierelier, daar zit het hem nu net eventjes in. Hij mocht wel een ietsje minder snel draaien zeg maar...
Ook is onze oude ketel geen combiketel, wij doen het hier met een leuke kleine oude geiser... met hoedje...


Leuk vind ik hem... erg snoezig, jaren van genoten. En nu... nu moet ie weg, hm...

Denk dat het wel even wennen wordt, al hele vele jaren zijn we gewent om minstens een half uur te wachten totdat het bad gevuld is. Kunnen in dat half uur nog eventjes van alles doen, voordat we een duik in de badkuip nemen ;-)

Ook denk ik... dat onze nieuwe ketel super zuinig is, zodat we op zijn minst de helft aan gas gaan verstoken. Twee waakvlammetjes minder...

DUS...

RIJK gaan we worden...

Nu nog even niet, want de ketel moest betaald worden. Tjemig, wat eigenlijks zonde zoiets, zo'n uitgave voor iets waar je maar amper wat van ziet. Dus verwacht ik dat we het komende jaar minstens 2000 kub minder gas verstoken ;-)


Nog een dikke week en dan gaan we weer... op naar Frankrijk.

Alvast even een bloemetje voor het weekend...



Een droogbloemetje...

Heel fijn weekend...

4 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia,

Volgens mij zijn je pas getikte letters nog nat.....;-)
Ik ken dat gehik al jaaaaaren....,kopen we voor de winter een andere ketel ja of nee....
Ook wij hebben nog zo'n degelijke oude verwarmingsketel op zolder die niet kapot te krijgen is.......maar er jaarlijks wel het nodige gas doorheen jaagt.
Telkens schuiven we het weer op naar het voorjaar omdat de keuken dan ook op de schop moet omdat er dan toch gekapt moet worden,ook hier hangt al vele jaren een geiser.
Duim elke winter opnieuw dat het oudje op zolder het nog even blijf doen want zit niet te wachten op verbouwing van de keuken in de winter.

Daar hoef jij je gelukkig niet meer druk over te maken na vervanging van oude ketel,jij hoeft enkel te tellen hoeveel gas(lees geld) jullie uitgespaard hebben na paar winters stoken.

Nu is het ff een uitgave....maar dan heb je ook iets waar je weer jaren mee vooruit kunt.

Oh, lekker naar Frankrijk,ook nooit weg!!!
Jullie gaan daar de bloemetjes niet buiten zetten.....maar binnen☺☺.
Wat heb je trouwens mooie grote zaaddozen,zijn die van??

Denk dat ik zo maar eens m'n kacheltje in de echtelijke sponde op ga zoeken,heb koude voeten;-)

Succes met het plaatsen van de nieuwe ketel,dat gaat vast wel lukken met zo'n handige Henk van jou.

Lieve groet!!!
Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Hier bij ons speelde het ook al jaren. De laatste jaren verbruiken we hier zo rond de 4000 kub gas, absurde veel. Dat terwijl we regelmatig weg zijn, vaak een houtkachel erbij aan hebben en overdag met dikke truien/vesten aan zitten (staat de cv op zijn hoogst op 18 graden).
Nou moet ik zeggen dat wij hier een vrij groot huis hebben, slecht geïssoleerd en vrij hoge plafonds. Een huis van dik 100 jaar oud. We hebben lang niet in alle vertrekken radiators... dan zou het helemaal schrikken worden ;-(

Maar ja, onze oude ketel doet het nog steeds, vandaar dat we er jaren over gedubt hebben.

Helaas kan ik je niet vertellen wat voor zaaddozen het zijn, ze zaten ooit in een boeket bloemen. Wel erg leuk hè! Ik heb ook veel gedroogde lotusbloemen, zijn ook erg leuk als ze gedroogd zijn.

Een heel fijn weekend Ger en hele lieve groetjes,
Cilia

La Couronne zei

Hoi, Daar ga je zeker flink op bezuinigen hebben ze vanuit Slochteren een directe gasaansluiting aangelegd naar jullie huis ;-). Wij weten inmiddels ook wat het scheelt als je een goede (lees efficiënte) kachel hebt al hebben wij hem nog niet veel hoeven te gebruiken in Frankrijk door het mooie weer in die week.
Lekker dat jullie over een week die kant weer opgaan, weten jullie al voor hoelang?
Groetjes,
Michel

Cilia zei

Hoi Michel,

Henk is er nu op dit moment druk mee, het gas is al over gesloten... nu het water nog.
Eigenlijks hadden wij hier in het noorden fikse korting moeten hebben op het gas... tja, valt weer tegen ;-(

Dus !!! Nou zekers ook met de Kerstdagen die kant op, met jullie nieuwe kachel ;-) Wel fijn dat ie het goed doet... effe checke bij - 10 graden.

De bedoeling is om 2 weken die kant op te gaan, ligt een beetje aan het werk (thuiswerk). Daarna gaan we 21 december weer die kant op. Alweer veel zin erin.

Vriendelijke groetjes,
Cilia