Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 22 november 2013

Nog steeds compleet afgesloten...


Het lijkt wel schitterend...


Maar we zijn nog steeds compleet afgesloten van de buitenwereld. De gehele dagen staan in het teken van de sneeuw, sneeuw ruimen, takken en bomen ruimen etc. etc.
Het blijft maar door sneeuwen, de bomen worden steeds zwaarder van het vele sneeuw en om de haverklap hoor je wat knappen. Kleine bomen, grote bomen, boomkruinen en heel veel takken hebben het ondertussen begeven.
We kunnen hier momenteel absoluut niet met de auto wegkomen, deze hebben we wel verplaats... hij staat nu naast het huis waar minder kans is dat er takken o.d. op vallen. Een kilometer omhoog sneeuw ruimen en dikke bomen verwijderen is geen doen. Een franse vriend van ons heeft contact gehad met de burgemeester, daar weten ze er nu ook van.

Gisteren is Henk naar het dichtstbijzijnde dorp gegaan voor de hoognodige proviand, hij kreeg een lift van de politie, deze hebben ook naam en adres genoteerd.
Dus... al met al rest ons momenteel niets anders dan afwachten.
Regelmatig is trouwens onze internet weg, zo ook hebben we regelmatig totaal geen bereik met de telefoons, dan zijn we eventjes compleet afgesloten van de buitenwereld.
Vandaag of morgen moet er weer nieuwe voorraad opgehaald worden, een heel gedoe ;-)

Wel een pluspunt, wij hebben hier nog steeds stroom (rondom ons zitten velen af en toe zonder stroom)  en natuurlijk onze houtkachels die binnen voor een aangename temperatuur zorgen, spelletjes voor de gezelligheid en ook... de tv doet het nog ;-)

Zondag zouden wij terug naar Nederland, maar ik heb geen flauw idee of dat gaat lukken. Eerste zorg is om hier te 'overleven', hahaha...

Hieronder nog even wat foto's...


Henk aan het takken afschudden...Wat een pracht gezicht hè!Dit is de grootste boosdoender, deze boom... vooral de dikke wortel, krijgen wij er zelf niet weg.Tja... onze weg, daar waar we met de auto langs moeten...Morris was uit het slaapkamerraam gegaan en zat op het dak te spelen, het duurde een tijdje voordat ik hem er weer weg kon krijgen ;-)


Tot slot...


Een vroeg kerstkaartje...

Allemaal alvast een fijn weekend en...

Mocht je niet gelijk een reactie van mij krijgen, dan weet je waar het aan ligt ;-) Ook kan ik momenteel moeilijk de prachtige blogs en sites van sommigen van jullie bekijken... de laptop is ERG traag als hij het doet.

Groetjes uit ondergesneeuwd Le Pre Bonnet

12 opmerkingen:

 1. Je maakt zo weer eens wat mee.
  Het eerste jaar dat ik het huis had maakte ik dat ook mee.
  Toen 1 mtr sneeuw voor de deur.
  Sterkte en euhhh een goed weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Arno,

   Dat is zo, we vervelen ons hier zo niet ;-) En SPANNEND, met al dat gekraak... tjongejonge...
   Henk is nu naar jou huis om te kijken of je gele cabrio het nog doet en of het pad daar begaanbaar is, zou fijn zijn. Je hoort nog van ons...

   Jij ook een fijn weekend.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
  2. Ha Arno,
   Helaas geen auto, de weg bij jou daar was haast nog slechter als bij ons. Ligt er bij ons zo'n 75 cm sneeuw... bij jou wel een meter ;-) Oké, geen bomen daar bij jou op de weg...
   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
  3. Dat is dan jammer.
   Zou er graag ook geweest zijn vindt het altijd geweldig zo'n pak sneeuw.
   Pas goed op elkaar fijn weekend.

   Verwijderen
 2. Spannend. Ben zelf net voor de sneeuw weer terug naar. Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hent,
   Zeker weten spannend, vooral omdat we zelf de regie niet in handen hebben ;-)
   Jammer dat je net terug bent, mis je een hele witte wereld, of...misschien ben je niet dol op sneeuw!!!
   Een sneeuwgroet,
   Cilia

   Verwijderen
 3. Het is wel een heel speciaal soort knus! Survival in the snow. Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter,
   Knus? Bij vlagen, hahaha... Morgen weer achter boodschappen aan, hoezo knus!
   Nee hoor, het heeft ook wel wat.
   Jij ook een fijn weekend gewenst.
   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 4. Hoi Cilia,

  Jeetje......het is een ''beetje'' TE veel sneeuw:-(
  voor de bomen die hun zware last niet kunnen dragen...
  en niet in de laatste plaats voor jullie en andere mensen in sneeuwgebied. Mooie plaatjes dat wel, maar hoop dat er snel hulp geboden gaat worden en de weg weer begaanbaar is om de nodige proviand te halen.

  Morris valt nu helemaal goed op met zijn zwarte vacht en is zo te zien niet huiverig voor die witte pracht;-)

  Zal voor jullie duimen dat deze ongunstige weersomstandigheden snel verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Liefs en hou je taai,
  GerXXX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ja... erg veel sneeuw en momenteel is het erg gevaarlijk hier in het bos. Geen boswandelingen voor ons plezier, ligt overal minstens 50 cm sneeuw. Maar bovenal de bomen, echt om de haverklap hoor je een gekraak en breekt er weer een boom. Hier in huis hebben we er geen last van hoor!

   Ja, we zitten nog steeds te wachten op hulp. Er zijn vandaag alweer wat bomen over de weg heen gevallen en er hangen nog verscheidene erg eng boven de weg.

   Zondag zouden wij terug naar Nederland, maar Henk heeft ondertussen zijn afspraak die hij voor maandag met de kaakchirurg had al afgezegd. Denk echt niet dat wij zondag hier al weg kunnen.

   Morgen weer achter boodschappen aan en zogauw die weer hier thuis zijn... ga ik wellicht een heerlijke appeltaart bakken ;-)... of Henk ;-) ;-) ;-)

   Een vriendelijke groet en liefs van een nog steeds redelijk optimistische bijna jarige (overjarige) dame,
   Cilia

   Verwijderen
 5. Hoi, wat een avontuur! Ergens lijkt het me wel een keer leuk om in je eigen huis vast te zitten maar het is alleen slecht te plannen van te voren haha. Geniet ervan voor het weer 60 jaar duurt. Hebben jullie trouwens enig idee of het in Le Donjon ook gesneeuwd heeft?
  Groetjes,
  Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   Als er in februari ofzo een keer erg slecht weer voorspelt wordt, mag je wel even een poosje in ons huis zitten, hahaha... Zonder auto hè!!!
   Eerlijk gezegd geen flauw idee of daar in Le Donjon ook zoveel sneeuw gevallen is, het is daar een stuk lager hè! In Vichy is volgens zeggen bijna helemaal niets gevallen. We hebben de afgelopen dagen Wilbert ook niet gesproken, veelste druk met overleven hier ;-)

   Groetjes en een fijne zondag,
   Cilia

   Verwijderen