Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 27 november 2013

We zijn er nog...


We hebben besloten om in het weekend weer terug naar Nederland te gaan.
In principe hadden wij vandaag terug kunnen gaan, wat het werk betreft was dat ook gunstiger... maar dat had dan ingehouden dat we gisteren, op mijn feestje, het huis aan de kant moesten maken en de auto alvast hadden moeten laden. Dat laatste zou normaal geen probleem zijn, ware het niet dat onze auto momenteel op zo'n ander-halve kilometer van ons huis staat. En ik kan jullie vertellen dat het een behoorlijke trippel is, omdat het vrij steil omhoog gaat... en tja, ik ben natuurlijk sinds gisteren niet meer de 'jongste' ;-)
Nog een andere reden, die de doorslag gaf, is... dat we onze weg ietwat toegankelijker willen maken. Her en der liggen nog wat bomen, deze liggen dusdanig dat we er NET langs kunnen, maar dat heeft niet over. Aangezien we over dik drie weken weer deze kant op willen en dan in het donker hier arriveren, lijkt het ons verstandig om ons hier nog even mee te bezigen.


Prachtig mooi beukenhout...


De nieuwe houtvoorraad komt eraan gerold...
ZWAAR... te bedenken dat er heel veel ligt. 
We hebben de taken eerlijk verdeeld, Henk het zware werk en ik kijk toe of alles goed gaat ;-)

Afgelopen maandag, toen de hulptroepen er waren, hebben ze veel bomen van ons pad verwijderd. Alleen één boom bleef erg vervelend hangen, deze hangt er nu nog. Dus... dat is even oppassen daar.
Toen de eerste hulptroepen klaar waren met hun werk en weer waren vertrokken, heeft Henk onze auto ontdooid en alvast een stuk naar boven gereden... voor zover als mogelijk... Ga ik even later lopend naar boven, om te kijken tot hoe ver Henk met de auto gekomen is...


Staat de auto precies onder de hangende boom. Was de auto daar blijven steken, grrr... spannend ;-( Gelukkig arriveerden vrij vlot de nieuwe hulptroepen en is onze auto er ongeschonden weggetrokken. De boom hangt er nog...

Ik denk, nee... ik weet haast wel zeker, dat we ons de komende dagen nog wel even vermaken hier.


 Tot slot van deze blog...


Nog even een foto van onze 'ruige' dame Mitsie in de sneeuw. Daar waar Vidor de gehele dagen het liefst buiten bij ons in de buurt is, dol op sneeuw en altijd in voor een spelletje... Ligt onze Mitsie het liefst lekker lui de gehele dagen voor de houtkachel, uiteraard op een stoel ;-) 2 opmerkingen:

 1. hoi Cilia, als nog gefeliciteerd met je verjaardag. ik leef wat anders op dit moment, collega ziek en ik de nachtdienst in. je foto`s zijn prachtig, maar wat een schrik en veel werk daarna en dat allemaal door de sneeuw. voor al dat gekloof heb je wel een kloofapparaat nodig want met de hand is het niet te doen ik weet het uit ervaring. ben blij voor jullie dat je als je wil naar Nederland kan en straks weer terug met de kerst. lijkt me ook heerlijk, maar het zit er helaas niet in, mischien volgend jaar. groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marion,

   BEDANKT... voor de felicitatie :-)

   Ja, dat was best even schrikken.Dat er een sneeuwvlokje zou kunnen vallen, later in de week... daar hadden wij wel op gerekend. Maar op zoveel sneeuw en zo vroeg in de week niet.
   Hahaha... heb je Henk zijn spierballen niet gezien ;-) Alles gaat hier 'gewoon' met een kloofbijl, daar komt geen machine bij te pas.

   Jammer dat je met de Kerstdagen niet naar jullie leuke plek hier in Frankrijk kunt gaan... maar wie weet, volgt er een heel fijn voorjaar en/of zomer.

   Hele vriendelijke groetjes en veel goeds,
   Cilia

   Verwijderen