Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 16 november 2013

Eerste week november 2013 in LDF...


Tja, zit de eerste week er al zo'n beetje op. Op naar de laatste week van november hier, maar eerst... even de eerste doornemen.

Allereerst de reis met onze 3 katten... waaronder onze nieuwste aanwinst Morris, 2 honden en wijzelf. Ik zag er best wel een klein beetje tegen op, niet wetende hoe zo'n jong katertje zich zou houden, in zijn reismand, tijdens de lange reis. Of hij bijvoorbeeld zijn behoefte op zou houden, of hij zich misschien zou gaan vervelen, hoe met het eten en drinken etc. etc. Allemaal zorgen voor niets, hij gedroeg zich voorbeeldig. Tijdens de pauzes mocht hij er even uit, aan een tuigje en verder hebben we hem maar amper gehoord.
Zo ook bij aankomst hier, ik had al allerlei voorstellingen ervan gemaakt hoe dat zou gaan. Alles totaal overbodig, hij ging eerst als een gek op verkenning uit... overal ruiken en kijken, daarna gelijk naar de kattenbak voor de hoognodige plas om vervolgens met de anderen mee een hapje te eten.
's Nachts vindt hij het helemaal een feest, geen deuren dus mee naar bed... feest voor hem, voor ons ietwat minder ;-)


Voor het raam zitten, vogeltjes spotten vindt hij geweldig...


Hij komt wel buiten, maar net als de andere twee katten zit hij meestal binnen...


Nou ja... zitten! Het is een dikke boef die de andere beesten continu zit uit te dagen. Maar ook nog steeds een enorme knuffelkont...

Verder het klussen van de afgelopen week. Om heel eerlijk te zijn hebben we tot nu toe nog niet erg veel geklust. Eén van de redenen is...


Thuiswerken... Henk is op doordeweekse dagen 'gewoon' aan het werk. Niet aan zijn bureau op de mezzanine, maar aan onze keukentafel in de keuken... het warmste plekje in huis. Hij is nogal een koukleum ;-)


Wel zijn er weer nieuwe stopcontacten geplaatst, boven op de slaapkamer en in de keuken. Heerlijk overal stopcontacten, in de keuken en slaapkamer zijn we nu helemaal klaar met het stroom. Het is nu haast onvoorstelbaar dat er helemaal totaal geen stroom in ons huis zat. Het lijkt ook net alsof het er altijd al gezeten heeft, een luxe die doorgaans als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

Tja... dan gaan we het nog even over het weer hebben. Echt herfstweer hier. Bijna hadden wij de korte broeken in onze reistassen gedaan, in de veronderstelling dat het vast wel prachtig mooi weer zou zijn. Maar niets van dat alles... regen, wind, koud en...


Kijk ik vanmorgen tot het badkamerraam uit, zie ik zelfs sneeuw...


Met de tandenborstel nog in de mond, fototoestel in de hand, in de deuropening kijken, ja warempel sneeuw. Natte sneeuw, dat wel... het bleef bij ons niet liggen. Maar...


Aan de overkant, daar waar het een beetje hoger is alsdat het bij ons is, bleef het tot onze vreugde wel liggen.
Vreugde? Jawel, een beetje leedvermaak zeg maar gerust. Vaak als het zonnig is, schijnt de zon aan de overkant ongeveer gemiddeld een uurtje langer alsdat hij bij ons schijnt. Daar ergeren wij ons natuurlijk totaal niet aan, grrr... maar toch... gniffel gnuif...

Even iets totaal anders, niet om jullie flauw te maken hoor! Maar de dagen (daglicht) zijn hier langer alsdat ze in Nederland zijn. Dat gevoel hadden wij altijd al, maar vandaag hebben we het even gecontroleerd. En ja hoor, het is hier zo'n 40 minuten langer licht 's avonds, ook 's morgens komt de zon wat eerder op... dat maak ik doorgaans niet mee, maar toch... Ook zomers is het hier langer licht. Tja, zomaar even een weetje...

Zo, nu op naar de laatste week hier. Allemaal een heel fijn weekend en wie weet...
Tot de volgende blog.

P.S. Voor volgende week is er hier ook sneeuw voorspeld, brrr... geen handschoenen bij ons ;-)

8 opmerkingen:

 1. Je hebt het heerlijk beschreven...ik was effe helemaal in de stemming. Enne, wat een schat van een................
  stopcontact! Veel plezier daar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter,
   Fijn dat je effe in de stemming was ;-)
   Ik zou kunnen overwegen om een blog te maken met allemaal foto's van........ stopcontacten ;-)
   Fijn weekend,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Mooi verhaal, volg jullie al een tijdje, even over het stopcontact; Geen randaarde of pen?
  Hoop dat jullie goed verzekerd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anoniem,
   Nee, op deze stopcontacten zit geen aarde. Bij de oven en koelkast hebben we wel moderne stopcontacten met pen.
   Wij zijn niet gebonden aan de regels van EDF en volgens Henk (techneut) is het zo wel veilig.
   Dus... denk ik dat het niet nodig is om onze verzekering op te schroeven.
   Vriendelijke groet,
   Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi Henk en Cilia ,

  Weer lekker in jullie stekkie .
  Zoals het er nu voorstaat ben ik er met kerst .

  Groetjes Arno

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Arno,

   Dat zou erg mooi zijn, we hebben je al behoorlijk gemist ;-)
   Wij zijn van plan om rond de 20ste van december weer deze kant op te gaan.
   Wie weet, tot zeer binnenkort.

   Groetjes en liefs van ons beiden.

   Verwijderen
 4. Hoi, mooi stopcontact! Dat van dat daglicht was mij ook al eens opgevallen maar wordt het verschil groter naar de winter toe? Hier is het behoorlijk grijs en al vroeg donker en ik ben van alles aan het isoleren ivm de horrorwinter. Meerdere voorspellingen reppen over de strengste winter in 100 jaar , eigenlijk geloof ik er weinig van maar als vlakbij jullie al sneeuw ligt ;-)
  Groetjes en nog veel plezier deze week,
  Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   Mooi hè! Dat stopcontact, komt je vast bekend voor ;-)
   Ik heb het niet goed bekeken of het verschil in de zomer minder groot is als in de winter. Eén ding weet ik wel, ook in de zomer is het hier langer licht. Je kunt zo even googlen op 'zonsondergang Coevorden' en 'zonsondergang Lapalisse' en dan het verschil zien. Het verschil is momenteel minstens een uur ;-)
   Eind van de week is hier ook sneeuw voorspelt, ben nieuwsgierig. We hebben hier al eens eerder in november sneeuw meegemaakt.
   Als je klaar bent met het isoleren bij jullie huis... je weet waar wij wonen hè!!! Dat kan ook nog wel een beetje gebruiken ;-)
   We gaan onze best doen om er wat leuks van te maken hier...
   Vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen