Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 19 november 2013

Vier is teveel...


Doing...


Vier is teveel...

Althans dat vond onze Morris, dus gewoon omgooien die vierde. Onze kleurrijkste kat die jaartje rond hier in Le Pre Bonnet verpoost. Tevens de aller gemakkelijkste van allen.

Onze kleine zorgt hier voor veel reuring. Vaak super gezellig, maar soms moeten we hem uit de gordijnen plukken. Gewoon simpel een bed opmaken is momenteel al een heel gedoe, tafel afnemen vindt hij spannend, vegen of stofzuigen ook al zo'n prachtige bezigheid en overal waar ik loop loopt hij ook, om de haverklap scheelt het maar een haar of sta ik boven op hem vanwege zijn snelheid en mede omdat hij zo donker is. Krabben aan de rieten matten op de stoelen en overal zijn tandjes in zetten, ook een favoriete bezigheid van hem.

Maar, als ik hem dan zo lekker zie zitten bij zijn bakje smurre burrie...


Ach... dan smelt ik wel ;-)

2 opmerkingen:

 1. Nou ja zeg.....moet je hem daar zien zitten....de onschuld zelve...

  heet die Morris soms met achternaam Doerak....?

  ik lees bij Genootschap Onze Taal:

  Waar komt het woord doerak vandaan? Is het misschien een verkorting van doe maar raak?
  Nee, doerak is een leenwoord uit het Russisch; doerak (дурак) betekent in die taal 'domkop, dwaas'. In het Nederlands betekende doerak in eerste instantie 'gemeen, laaghartig mens', maar later ontstond de afgezwakte betekenis 'ondeugd, bengel' (volgens Van Dale (2005) is deze betekenis zelfs "gunstig").

  Jou handige Henk heeft vast wel ergens 'n tube lijm en kan het laarsje weer op de juiste plek;-)

  Welterusten,ik ga het zo meteen aan de binnenkant van mijn ogen bekijken.

  Groetjes,Ger  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaah... 't is soms ook zo'n lieverd. Als ik achter de laptop zit komt hij er regelmatig aan gerend... over de toetsen heen om vervolgens mij tot vervelens toe kopjes te geven. Het liefst gaat hij dan op mijn rechterarm liggen knorren, zodat ik niets meer kan ;-)

   Hij heet Morris Piep, hahaha... In plaats van miauwen, piept hij. Als hij stiekem bij mij onder de dekens wil kruipen... piep piep. Als hij wat lekkers krijgt... piep piep. Als ik met hem speel... piep piep.
   M.a.w. als hij het naar zijn zin heeft... piep piep.

   Zo het wordt hier zo langzamerhand ook bedtijd. Waarschijnlijk lees je dit pas als je je nachtrust achter de rug hebt. Dus wens ik dat je een fijne nachtrust gehad hebt om zo weer een aangename dag tegemoet te zien.

   Liefs en de groetjes,
   Cilia

   Verwijderen