Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 29 november 2013

Winters weertje...


Het vriest hier momenteel behoorlijk. Lekker glibberen over de stukken die we wat ontdaan hadden van de dikke sneeuwlaag afgelopen week. Zo af en toe even een glijertje maken... onderuit met tas vol boodschappen ;-)


Ons huis heeft aan de achterkant geen dakgoten, dat geeft momenteel een erg mooi gezicht. Allemaal ijspegels, alsof het huis al helemaal in vroege Kerststemming is.
Over Kerststemming gesproken, overal zie je alweer dat het in aantocht is. De prullaria's worden weer uit de kasten gehaald en geëtaleerd.


Vandaag hebben wij even rondgereden hier in de buurt. Beetje dubbele gevoelens... aan de éne kant was het prachtig, al die huizen met hun mooie dikke witte sneeuwlagen op de daken, her en der soms met gigantische ijspegels... daar zijn die van ons niets bij. Maar aan de andere kant, zag je overal hele vele omgevallen bomen. Prachtige dikke oude eiken die compleet met wortel en al omgevallen zijn, dikke beuken en dennen... reusachtige vele bomen die het niet overleefd hebben. Maar... gelukkig staan er erg veel bomen en zijn ze lang niet allemaal gesneuveld, zo ook deze prachtboom vlakbij ons huis... staat nog fier overeind.


Op de wat hoger gelegen gebieden zijn de bomen nog steeds wit, lijkt erg mooi als de zon erop schijnt.


Zoals het er nu naar uitziet gaan we zondag weer naar Nederland, tenzij... ;-)
Ik kan wel alvast verklappen dat we de auto NIET naar beneden rijden, want je weet maar nooit of we dan weer boven komen. Wordt trouwens nog wel een heel gesjouw met de bagage, de katten e.d. naar boven...glibberend en glijdend. Daar verheug ik me al heel veel op, maar niet heus ;-(


Rest mij nog om jullie een heel FIJN weekend toe te wensen en wie weet... tot de volgende blog vanuit Nederland.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Het is en blijven mooie plaatjes met die sneeuw en ijspegels...
  maar wanneer je er middenin zit met alle narigheid van dien wordt het een andere zaak.
  Onvoorstelbaar dat al die bomen omgevallen zijn door de sneeuw.
  Ik ken het wel van stormen,

  Hopelijk zijn jullie met het hele hebben en houden goed thuis gekomen in het hoge noorden!!

  Liep ff achter met reageren....
  maar beter laat dan.......;-)

  Lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Het lijkt niet alleen mooi... het was op zich ook best even mooi. Wel wat geregel allemaal en uiteraard is er niet veel van klussen gekomen, ook niet erg veel van thuiswerken ;-) Maar, wij zijn gelukkig nog goed ter been, hadden het heerlijk warm in de woonkeuken en... heel belangrijk... goed te eten :-)

   Voor vele mensen was het daar minder prettig, velen zaten dagen zonder stroom, zonder warm water, zonder telefoon, zonder kachel etc. Daar hadden wij geen last van, omdat wij een eigen stroomvoorziening hebben. Alleen zo af en toe tijdelijk geen telefoon en internet.

   We zijn weer helemaal thuis, compleet met snel internet... dus, ga ik zo even op de blog van jou kijken :-)

   Liefs,
   Cilia

   Verwijderen