Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 1 augustus 2013

Het dak op...


Laat op de middag, na zijn 8-urige werkdag, is Henk het dak op gegaan. De eerste twee zonnepanelen zaten op andere beugels als de andere twee panelen. Toen wij er twee panelen bijkochten konden wij niet meer exact dezelfde krijgen, ook niet dezelfde beugels. Na het plaatsen van de laatste twee panelen, zagen wij dat deze een stukje lager op het dak lagen als de twee oudere panelen. Dit kwam van de beugels waar ze opzitten. Zodoende hebben wij destijds twee extra beugels gekocht, zodat we de oude panelen ook wat vlakker op het dak konden leggen.

Alleen... dit had geen haast, dus bleef het erbij.

Tot vandaag...


Op deze foto's zie je wel dat de oude panelen wat hoger liggen.


Het was wat te donker voor een foto, maar... het klusje is geklaard :)

Zelf ben ik natuurlijk ook flink bezig geweest...


Onze naamloze reisgenoot wassen. Och... hij bleef zo mooi drijven, dat ik het bijna niet over mijn hart kon verkrijgen om hem roekeloos schoon te schrobben. Deed me nog even terug denken aan de tijd dat mijn zoon nog piep jong was, dol op badderen in het oud roze badkuip vol met schuim, dreef hij regelmatig een hele tijd evenals onze naamloze reisgenoot. Met dat verschil, dat mijn zoon na het badderen heerlijk in een dikke handdoek voor de houtkachel kroop en onze naamloze reisgenoot met een knijper aan onze buitenlamp hangt te drogen ;-)2 opmerkingen:

 1. Jaha......ik zie het....een gewone ,achturige, alledaagse werkdag,na werktijd is er altijd wel een of ander klusje wat gedaan moet worden,eigenlijk ben je nooit afgewerkt.
  Zelfs ik met mijn wazige blik zie het verschil in hoogte van het dakraam;-)
  Dat wil zeggen dat ik nu het verholpen is en de klus geklaard het ook wel zal zien.

  Terwijl ik deze reactie tik vraag ik me af óf het wel zo'n normale klus is.....,er zijn dagen bij dat ik niet op het dak zit;-)
  wel op de kast en daar hoeven sommigen niet veel moeite voor te doen.

  Zal maar beter een beetje zuinig omgaan met mijn energie tijdens de'z hete dagen....
  of met mijn voeten in zo'n teiltje water met sop lijkt me ook wel lekker.
  Grappig hé, dat wanneer je ergens mee bezig bent altijd weer die herinneringen van langer geleden te binnenschieten,maar al met al.....je naamloze reisgenoot is weer gewassen,gestreken en fris.

  Fijne dag en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha die Ger, Ja... hier wordt gewoon gewerkt. Henk zit nog net niet in pak achter zijn bureau, maar verder... heel gewoon, hahaha...

   Goh Ger, laat jij je af en toe de kast op jagen? Dat had ik van jou niet verwacht ;-)
   Zelf laat ik dat niet gebeuren... begin alleen regelmatig te koken, beetje vuur te spuwen... maar de kast opjagen! NEE, ikke niet :)

   Trouwens, wellicht de volgende keer even je brilletje op... het zijn geen dakramen, maar zonnepanelen, hahaha...

   Zo, weer genoeg gepest. Nu een teiltje... voor mijn voeten, al moet ik zeggen dat het hier wel warm maar gelukkig niet zo broeierig is.

   Onze naamloze reisgenoot zit alweer fris gewassen op zijn vertrouwde plek in de auto, voor het raam ;-)

   Een goede nacht/dag en veel liefs,
   Cilia

   Verwijderen