Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 11 augustus 2013

Nog even lachen...


Tja... de tijd is voorbij gevlogen...


Vandaag voor het laatst naar de paarden, Sophie en kleine ukkepuk... die ondertussen ook al flink groeit.


We weten niet of ze er over twee weekjes nog staan, hopen het uiteraard wel. Dagelijks gingen wij minstens één keer met lekkere wortels bij ze langs. Rennend kwamen zij er altijd aan.


Tja en ik... ik ben zo'n sentimenteel gevalletje. Vraag me af of we ukkepuk ooit nog weer zien. Denk bij mijn eigen, wie gaat haar nou roepen met 'ukkepuk', denk niet dat fransen dat uit kunnen spreken ;-) En... wie geeft ze nu dagelijks hun lekkere worteltjes? De eigenaar komt maar zeer sporadisch langs. Allebei schatten van meiden, zeer hoog knuffelgehalte en altijd in voor een worteltje. De afgelopen tijden zijn we behoorlijk aan ze gehecht geraakt, dagelijks zagen we ze vanuit onze tuin. Ik hoop echt dat ze er over twee weekjes nog zijn.

Over twee weekjes? Jawel... morgen gaan we zoals gepland, voor twee weekjes terug naar Nederland. Om eerlijk te zijn nog niet erg veel zin in... haast jammer dat we dat zo gepland hebben, hahaha...

Allemaal een fijne zondag en de volgende blog waarschijnlijk vanuit... Nederland.

8 opmerkingen:

 1. Goede reis, jammer dat je even terugmoet!
  Au revoir,

  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Ja, dat is best wel jammer, maar... gelukkig went het HEEL erg snel. Net een dagje thuis en het voelt bijna alsof we niet weggeweest zijn.
   Ach... over dik anderhalf week gaan we weer die kant op met z'n allen.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi,
  Veel plezier hier in Nederland het is hier fantastisch!
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Michel,

   Proef ik daar een klein beetje cynisme in?
   Ach, ik heb er even vet zin in. Fijn naar de tandarts, wasjes draaien, tuin weer een beetje toonbaar maken... mooi man ;-)

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
  2. Hahaha, goed gezien! Even doorbijten en dan mogen jullie weer.
   Gr. Michel

   Verwijderen
  3. Het schiet alweer lekker op ;-)
   Nog 9 nachtjes slapen, hahaha...
   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi Cilia,

  Mag aannemen dat jij inmiddels de voetjes weer onder de Nederlandse tafel gestoken hebt.

  Hoop voor jou en Henk dat de paarden er nog zijn wanneer jullie over 2 weekjes terug gaan naar Le Pre Bonnet,anders moet je maar zó denken:jullie hebben aan elkaar veel plezier gehad,zij aan de dagelijkse lekkere wortels en aandacht,en jullie aan hun gezelschap.
  Ja,als dierenvrienden gaan jullie je natuurlijk wel snel hechten aan beesten in de wei zo vlakbij wanneer je er maar even heen hoeft te lopen.
  En in de wintertijd zijn jullie meestal wel enige tijd in Frankrijk maar dan zullen de paarden toch wel ergens opstal staan en niet altijd buiten....en zien jullie elkaar ook niet??

  Kan me wel helemaal voorstellen dat wanneer jullie de laatste kilometers naar boven rijden bij terugkeer, dat je ogen het eerste naar de weide afdwalen....of Sophie en Ukkepuk er nog zijn.
  Hoop dat het een goed vervolg krijgt!!

  Lieve groet en fijne avond!!
  Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Tja, we zitten alweer een dag in Nederland. Het gekke is dat ik het nu best wel even prettig vind. Even weer wat familie en wat vrienden zien... is altijd wel weer prettig. Vooral om even onze zoon te treffen, hij is deze week in Nederland en vertrekt zaterdag weer. We hebben hem al een paar maanden niet gezien en zien hem na deze week op zijn vroegst pas weer in oktober. Lekker samen wat bijklepperen ;-)

   Met de paarden is een beetje dubbel. Als er niet meer genoeg gras staat, op het weiland, gaan ze weg.
   Voor ons gevoel staat er niet meer zoveel eetbaars op het weiland, dus hoop ik aan de ene kant dat ze weggaan maar aan de andere kant zou ik het fijn vinden als ze er over twee weekjes nog staan.
   De boer waarvan ze zijn woont een stukje bij ons vandaan, daar komen we eigenlijks nooit. Ook weten we niet wat er met de paarden gebeurt, misschien zijn ze wel voor de handel. Ach... de tijd zal het leren. We hebben gewoon een paar heerlijke weken van ze mogen genieten. Wat erg leuk was :) en ik hoop dat ukkepuk een hele fijne plek gaat krijgen, ze is ondertussen wel heel erg mak geworden... dat werkt vast en zeker in haar voordeel ;-)

   Hele lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen