Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 22 augustus 2013

De vrieskast...


Komende zondag neem ik jullie weer voor ongeveer 5 weken mee naar Frankrijk.

We hebben besloten om zondag pas te vertrekken i.v.m. drukte op het werk. Henk moet vrijdag nog heen en zaterdag gaan we ons lekker rustig weer voorbereiden op de reis.

Het is me tot nu toe goed bevallen om tussentijds mee hier naar Nederland te gaan. Dat is toch best wel even prettig ;-) Al moet ik bekennen dat ik me er ook alweer op verheug om naar Frankrijk te gaan.
Vooral de stilte, die mis ik hier zo af en toe. In huis valt het wel mee, maar buiten hoor je hier allerlei geluiden... het verkeer, vreselijk Nederlandstalig hoempapa muziek (soms de gehele dag zo'n beetje door), grasmachines, joelende kinderen en kwebbelende dames, etc. etc. Op zich niet zo erg hoor (wij maken zelf ook best wat lawaai, maar eigen lawaai is vaak niet zo irritant, hahaha...), maar als je net uit de stille 'rimboe' komt is het even slikken.
TOCH... is het best even fijn om hier in de gezellige drukte te zijn. YES... zondag weer weg.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nog even een onnozel stukje voor het weekend aan.

Afgelopen week was Henk, in een ijverige bui, onze vrieskast wat aan het ontdoen van de enorme ijslaag die zich in de loop der tijden gevormd had. Vol energie met de ijskrabber bezig, tot er plots een afgrijselijke pieptoon uit de vrieskast kwam. Eerste gedachte : die is kapot. Na veel gemopper wij aan de keukentafel overleggen wat te doen, want ja... de vrieskast zat vol met vele ingevroren lekkernijen. Gelijk de allerlekkerste lekkernijen overgeheveld in het vriesvak van de koelkast en op internet gezocht naar een nieuwe vrieskast. Best wel sneu, daar onze eigen vrieskast ons goed beviel... zodoende op zoek naar een zelfde.
Komen we na een tijdje op het lumineuze idee, dat het akelige pieptoontje misschien ook wel eens wat anders kon inhouden. Boekje van de vrieskast erbij, wat blijkt...
De vrieskast was 'gewoon' te warm geworden, vandaar dat akelig piepgeluid. Verder helemaal niets aan het handje, hahaha... Hadden we al bijna een nieuwe gekocht, blij dat het laat op de avond was en de winkels gesloten waren.

Alvast een FIJN WEEKEND...

2 opmerkingen:

 1. Het is bijna al weer zó ver......
  auto ingepakt,hopelijk een goede nachtrust...
  en dan....YES!!!! Die heerlijke stilte!!!

  Hahahaha.....jullie weten nu wel zeker dat het alarm van de vrieskist werkt;-)

  Slaap lekker!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Wij wisten niet dat er een sirene zou afgaan als de temperatuur te hoog wordt binnen de vrieskast. Vele jaren geleden heb ik ooit tijdens het ijskrabben in een koelkast per ongeluk het vrieselement kapot gestoken, zover ik me nog heugen kan maakte dat ook lawaai... de freon kwam eruit en kapot was de koelkast ;-(
   Zodoende dachten wij nu ook dat het afgelopen was met onze vrieskast.

   MAAR... gelukkig, hij doet het nog prima ;-)

   Vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen