Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 9 augustus 2013

Bijtjes en bloemetjes...


Momenteel is het een waar paradijsje voor de bijen, hommels, vlinders en andere insekten in onze tuin. Niet zo zeer dat de tuin er nu op zijn mooist bij staat, vele mooie bloemen zoals papavers en vingerhoedskruiden zijn ondertussen al uitgebloeid of op hun retour, maar... het echte grote aanbod voor de insekten is er nu.


Lavendels, echte lokkertjes voor vele insekten...


Koninginnenkruid, ook wel leverkruid genoemd... daar staat de tuin hier vol mee. Een plant die veel nectar produceert, een waar genot voor vlinders, bijen, hommels en vele andere soorten insekten.


Vlinderstruik, de naam zegt het al... jawel... komen erg veel soorten vlinders op af en uiteraard vele andere soorten insekten. Even op de foto klikken...


We hebben meerdere vlinderstruiken in de tuin in verschillende kleuren. We laten ze deels wat verwilderen, zodat het mooie grote struiken worden.


Wilgenroosjes, dol zijn ze erop. Een gelukje, wij zijn er OOK dol op.


Tja... en natuurlijk de springbalsemientjes. Hele vele zijn helaas door de regen plat gaan liggen, maar... er zijn nog ontzettend veel over.

Ik zou hier nog hele vele foto's kunnen plaatsen van allemaal andere delicatessen, waaronder bijvoorbeeld de gulden roede die het hier ook geweldig doet.


Het zzzoemt de gehele dagen door...

Nou zitten jullie natuurlijk te denken ; hebben die mensen niets beters te doen dan de gehele dagen naar de bijtjes en bloemetjes te kijken!

NEE... dus.
Nou ja... zo af en toe wordt er ook nog een beetje geklust. Althans de steiger staat gereed ;-)2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Met al dat gefladder en gezoem om je heen kan je je toch ook maar op een ding concentreren....de tuin in dit geval en alles wat daar groeit en bloeit en leeft,een grote zonnige speeltuin☺☺☺

  Fijn weekeind en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   KLOPT... jij hebt het helemaal door ;-)

   Jij een heel fijn weekend gewenst en een hele vriendelijke groet,
   Cilia

   Verwijderen