Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 10 augustus 2013

Schuurtrap opgevrolijkt...


De afgelopen keer dat Henk in Nederland was had hij rode betonverf meegenomen voor de nieuwe betontrap in de schuur. Bij nader inzien was het in onze ogen een erg foute kleur rood, fel-rood. Begrijp me niet verkeerd, ik vind felrood erg leuk maar niet voor 'onze' betontrap. Dus voor het verven eerst flink mengen, zodat het felle rood een beetje oud rood ging worden.
Terwijl Henk aan het werk was, heb ik onze betontrap in een verfje gezet.
Komt hij er 's avonds achter dat hij bijna niet kon zien waar het afstapje zat, van de ene trede naar de andere, vanwege de kleur... hm... en nu !!!


De gehele nacht piekeren, nee hoor... grapje, floeps... daar kwam de oplossing. Een randje, hahaha...


Terwijl Henk weer aan het werk was heb ik ons een vrolijk randje op de betontrap geschilderd. Eerst zwart, maar ja... was nog wat te donker. Daarna er een gezellig gebroken wit randje omheen gemaakt...


Henk is tevreden, nadat ik hem gedreigd heb om er anders een fluoriserende rand omheen te schilderen ;-)


De deur heb ik ook eindelijk compleet in de verf gezet, nog even een klink erop... en klaar is de deur. Op de bovenste trede gaan we tomettes maken. Rondom de trede hebben we het nu zo goed als... afgewerkt. Nog even wat olie erop, vandaar het verschil in kleur van de voegen, en ook dat is gereed.


8 opmerkingen:

 1. hoi Cilia, ja wat ging het dinsdag te keer he! we waren net terug van Le Pal het pretpark. ik ben nu weer thuis door familie omstandigheden anders was ik komende zaterdag naar huis gegaan met mijn kleinkinderen. als het mee zit ga ik in sept weer voor twee weken. ik vind het trapje geweldig leuk met het randje en het past wel bij de kleur van de deur. verder al die beien en vlinders ik kan daar ook zo van genieten, alleen de koolwitjes met al hun eitjes op mijn rode en witte kool kan ik niet zo warderen maar dat is de natuur. Mijn lavendel is helaas uitgebloeid maar de hortensia staat er prachtig bij en de groente doet het redelijk, dit jaar is alles erg laat. groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marion,

   Leuk om even weer van je te horen.
   Ik hoop dat het allemaal goed komt met de familie-omstandigheden. Erg vervelend dat jullie om die reden terug moesten... maar gelukkig in September waarschijnlijk weer lekker deze kant op, naar jullie fijne stekkie :)

   Le Pal lijkt me erg leuk, ik ben dol op dierentuinen. Helaas is dat met onze honden wat moeizaam.

   Ja... het was behoorlijk heftig, de donderslagen en het geflits.

   Wij hebben hier blijkbaar verschillende lavendelsoorten. Sommige lavendels bloeien al een hele tijd, zijn al een beetje op hun retour en momenteel zijn er ook verscheidene lavendels die nu op hun mooist zijn.
   Wij hebben hier ook een paar hortensia's, deze bloeien zeer karig, ik heb ze waarschijnlijk niet goed afgeknipt ;-( Behalve één in een pot, die bloeit al tijden lang.
   Waah... heerlijk zo'n moestuin, wie weet komt het hier ooit ook zo ver. Ik had al een beginnetje, met courgettes (in mei gepoot). Toen we weer hier kwamen (in juni) waren ze compleet verdwenen.

   Morgen gaan we eerst weer voor twee kleine weekjes richting Oost-Grunn, was zo gepland... heb er al haast spijt van, hahaha. Daarna gaan we weer voor een week of vijf deze kant op.

   Een hele goede zondag en vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. henk je hebt gelijk hoor ik wou er led verlichting om hebben kun je de trap goed zien hihihihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Roelof,

   Je begrijpt zeker wel dat ik Henk dit NIET laat lezen hè! Stel dat jij hem op gekke ideeen brengt met je led verlichting ;-)

   Groetjes vanuit Frankrijk, morgen gaan we weer naar Nederland ;-(
   Cilia

   Verwijderen
 3. Leuk idee van de trap!

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Best leuk geworden hè! Twee vliegen in één klap : leuk geworden en Henk tevreden ;-)

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 4. Hoi Cilia,

  Jij weet toch ook overal een creatieve oplossing voor de bedenken....en uit te voeren,niet alleen handig voor Henk maar het staat ook nog heel gezellig dat randje.
  Kan het nu jullie er niet zijn goed drogen en uitharden;-)

  Doei,doei.
  liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Hoi Ger,

   Jij weet uit alles iets positiefs te halen hè!
   Heel fijn voor de trap, dat ie nu alle gelegenheid krijgt om uit te harden en te drogen ;-)

   Doehoeg...
   Groetjes uit Wedde,
   Cilia

   Verwijderen