Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 7 augustus 2013

Onweer...


Het grommeld er hier lustig op los. Enorme flitsen, de avondlucht die helemaal verlicht wordt en de gehele tijd een gerommel met zo af en toe een uitschieter... zo'n enorme knal waarvan je de haren gelijk recht overeind gaan staan.

Echt bang voor onweer ben ik niet, maar ik krijg er vaak wel een ietwat onrustig gevoel van in mijn lijf.

Mooie luchten geeft het vaak, van die prachtige donderwolken.


 ~~~~~~


~~~~~~


Zo rond een uurtje of negen afgelopen avond, ondanks mijn ietwat onrustig gevoel, even naar 'boven' gelopen. Daar heb je erg mooie vergezichten rondom. Net vuurwek, al die flitsen. Helaas was het wat te donker om nog leuke foto's te maken, wel een poging gedaan... zie koeienfoto hieronder, maar allen waren ze te donker geworden. Ook de flitsen kreeg ik er niet op, telkens als ik gereed stond om een foto te maken schrok ik op het moment suprême... jammer jammer...


Vanmiddag nog even hartelijk gelachen. Een buurtgenote (Nederlandse) kwam even met haar oude moeder langsgewipt. De moeder was hier voor de eerste keer bij haar dochter. Op mijn vraag, hoe zij het hier in de Montagne Bourbonnaise vond... antwoordde zij : Daar waar wij wonen(in Nederland) hebben we ook heel veel bos. Tja... fijn. Prachtig zoiets... 

4 opmerkingen:

 1. Whahaha....aan de ene kant wel komisch te noemen..de opmerking van de oude moeder, tja daar zit je dan hé;-)tussen de bomen....

  Deze oude trut kan er nog wel 'n schepje bovenop doen....jaha....waar wij wonen hebben ze ook heel veel koeien;-))

  Maar ik zou toch duizend keer liever in Frankrijk door het bos lopen en koeien kijken dan in Nederland,daar te zijn gaf me toch altijd een heel speciaal gevoel.

  De stilte werd dus bij jullie weer aardig verstoord door hemel geweld,maar het leverde wel mooie dramatische wolkenluchten op.

  Hier regent het inmiddels gezapig,werd tijd na al die droogte en hitte van de laatste weken.
  Had de laatste tijd meer hinder van zweetpareltjes op mijn huid dan van kippenvel.
  Even op adem komen,heerlijk.

  Met Har gaat het ietsje beter,hij loopt niet meer krom,heeft minder pijn,daardoor hoeft hij ook wat minder uit de medicijnpot te ''snoepen'',want dat zijn geen geneesmiddelen maar stevige pijnstillers.
  Over weekje wordt er een MRI gemaakt,waarschijnlijk zal hij dan eind van de maand meer duidelijkheid krijgen bij neuroloog,zijn het idd klachten die voort komen uit hernia,want dat is tot nu toe niet bewezen,ik noem het meer herniasymptomen zolang er geen scan gemaakt is voor meer duidelijkheid.

  Wanneer Har dan toch naar die neuroloog moet kan hij hem meteen even duidelijk maken dat het op de pijnpoli niet zó in zijn werk gaat als dat hij veronderstelt en ons deed geloven,daar kan Har ergens eind september pas terecht voor intakegesprek.
  Wel al weken geleden formulieren met de post gekregen van die pijnpoli die in mijn optiek meer weghebben van enquete vragen.
  (wordt vervolgd)

  Lieve groeten en fijne dag!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ooh wat erg zeg met zo'n pijnpoli. Je zou toch denken... pijnpoli is er voor urgente gevallen die acuut geholpen moeten worden. Maar niet dus, moet je maanden wachten totdat je eindelijk een intakegesprekje mag hebben. Tot die tijd... jammer dan ;-(
   En... als je geluk hebt is de pijn tegen die tijd vanzelf over.

   Maar goed, toch blij dat het weer een ietsie pietsie beter met Harry gaat.

   Hier is het gelukkig ook ietwat aangenamer weer geworden... dat was me toch een gezweet de afgelopen weken, pfff...

   Trouwens... daar bij jullie heb je toch HEEL VEEL varkens? Kijk, die heb je hier dus niet. En weet je wat Ger, het lopen in Nederland gaat over het algemeen toch net eventjes wat gemakkelijker dan dat het hier in de bergen gaat... vooral met herniasymptomen ;-)

   Jij ook nog een hele fijne dag en lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Beangstigend vind ik het onweer.Bliksem slaat hier zonder aankondiging van regen. Dat is verradellijk.
  Nu in 5 minuten tijd is de donkere lucht weer verdwenen, maar er wordt nog wel onweer voorspeld met grote hagelstenen. Het trekt van zuid/west naar het noord oosten. Komt ook bij jullie. Is het er al? Het is hier nu doodstil! Geen wind en geen regen.
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Janny,

   Ja, die enorme knallen vind ik ook behoorlijk eng en het ging hier gisteren behoorlijk te keer.

   Vandaag heeft het hier wel zo af en toe geregend, tot nu toe geen onweer. Tussen de buien door konden we wel buiten eten rond het middaguur en momenteel (19.10 uur) is het hier ook droog, zelfs een zonnetje.
   Gelukkig niet meer zo broeierig.

   Trouwens, wat weer een schitterend werkje... die diadeem met rozen.

   Vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen