Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 26 augustus 2012

Zondagswandelingetje...


Vandaag heb ik zin om jullie even mee te nemen op een zondagswandelingetje over Le Pre Bonnet. Ja dat lezen jullie goed... OVER Le Pre Bonnet. In Frankrijk hebben grondstukken vaak een naam, zo ook het stuk grond waar ons huis op staat. Wij hebben twee grondstukken, één ervan heet LePre Bonnet en de ander heet Terres Lunières. Ons huis hebben wij vanaf het begin Le Pre Bonnet genoemd. Vorig jaar kwamen wij erachter dat ons huis in het verleden altijd een andere naam droeg... Macou, zo is het huis bekent bij de oudere bevolking, maar voor ons is en blijft het Le Pre Bonnet. Le Pre Bonnet, daar staat ons huis op en ligt verder lager als het huis, Terres Lunières ligt hoger... aan de andere kant van het zandpad. Er zit meer dan 100 meter hoogteverschil in ons grondstuk en is vrij steil op sommige plekken. 

Genoeg gezeur, we gaan even over Le Pre Bonnet wandelen... 


We vertrekken achter ons huis, waar we vele paden gemaakt hebben. Het eerste stuk gaat vrij steil en staat in volle bloei (voornamelijk wilde planten, staat in bloei vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst en veranderd voortdurend). Het wemelt er van de insekten. Hommels, bijen, vlinders en vele andere insekten, die zich allemaal tegoed doen aan het vele nectar in de bloemen.


We zitten nu al een stuk lager en zien het bos, waarin we vele soorten bomen hebben staan. Hier hebben we ook een pad doorheen gemaakt, waar we met regelmaat even met de honden heen wandelen.

 
Overal heb je mooie doorkijkjes met vaak erg mooie lichtinvallen.


De meest leuke vormen 'zwammen' kom je tegen... deze lacht!


Super zachte knuffelbomen, veelal bedekt met mos. Het is een vrij nat gebied, vandaar dat vele bomen bedekt zijn met een zeer zachte groene moslaag. De foto hierboven is een grapje, ik heb hem namelijk omgedraaid. Vond het zelf erg leuk, vaak zijn er erg mooie vormen... als je er oog voor hebt ;-)


Ha... deze is voor de houtkachel. Er liggen best veel omgevallen bomen... hout in overvloed. Er loopt tevens een klein stroompje, als het veel regent wordt het stroompje groter met allemaal kleine watervalletjes.

 
Tja... het was een zondagswandelingetje, dus... gaan we weer op huis aan. Nog even een steile klim en ik kan zeggen dat het zwaar is... ondanks dat ik zeer vaak naar beneden en boven gelopen ben... blijft het zwaar.


Pfff... weer thuis. Aan de koffie... met gebak uiteraard.

Nog een fijne dag verder.

2 opmerkingen:

 1. Heb effe meegewandeld....wel raar hoor, hier is het donker! Heerlijk de frisse neus uit Le Pre Bonnet. Sorry dat ik geknoeid heb met het gebak...
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JE BENT TE VROEG!!! Ik had je net nog een goede nacht gewenst... en dacht, die SLAAPT. En...eh... wat is er mooier dan een fijne ochtendwandeling ;0)

   Verwijderen