Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 3 augustus 2012

Vakantiekiekjes...


Hè, was ik het helemaal in mijn vorige blog vergeten... Bij deze,  Ger van harte welkom als nieuwe volger. Ger heeft ook een erg leuke blog... even op haar naam toetsen.

Afgelopen middag hebben we besloten dat we vakantie nemen. Henk zit momenteel niet erg dik in het thuiswerk en onze laptop vertoont momenteel wat kuren, hij werkt erg traag, wat ook niet bevordelijk is om te werken. Zodoende ons besluit. Werkspullen aan de kant gegooid (nou ja... uit het zicht gezet), stropdas in de kast en de vakantieplunje aan ;-) Onder het stralende zonnetje, smikkelend en smullend van onze warme maaltijd de vakantie-plannen doorgenomen. Jawel... een dikke week vakantie, dus daar MOET wat op bedacht worden... gaan we klussen? of...uitstapjes maken? of...met de beentjes in de lucht zonnetje vangen? of...???
Moeilijk, moeilijk. Laat op de middag waren we er nog niet geheel uit, dus... in onze vakantie-outfit in de auto gestapt en naar de waterval in de buurt gereden om aldaar de eerste vakantie-kiekjes te maken en ons verder te verdiepen, wat te doen met een dikke week vakantie. Ha... telefoon... jazekers morgen overdag zijn we thuis.
Heerlijk toch... VAKANTIE.
Een wel-verdiende vakantie, toch? Hard voor gewerkt enzo, dan heb je het er wel eens aan toe. Nee hoor, grapje... we zijn gewoon dikke bofkonten en beseffen dat maar al te goed.

Daar komen ze... de eerste vakantie-kiekjes in willekeurige volgorde.


Mooie bloemen, ik wou nog wat plukken maar er zaten tralies voor...


Nog niet helemaal wetende wat met de vakantie aan te moeten...


Mooie schuurdeuren...


Doorsnee vakantiekiekje van een alleraardigst stroompje...


Zo ook deze foto, kan echt niet ontbreken. Een ieder die hier komt heeft een foto als deze, dus... wij ook...


De vakantiestemming begint te komen...


Leuk huisje in een leuk gehucht...


Helemaal treurig, vakantiedag/pret dag één zit er weer op...

Rest mij nog om jullie allen alvast een heel fijn weekend te wensen en wie weet... tot de volgende vakantiekiekjes ;o)

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Wat leuk dat je mijn blog ook bezocht en een aardige reactie achter liet,en dan hier in je post ook nog een link plaatst,mijn kijkcijfers vertonen plotseling een hoge piek:-) Dankjewel!!!

  Leuke vakantie kiekjes......enne...je vader heeft wel gelijk....het lijkt daar met die waterstroompjes en watervalletjes ook wel een beetje op het Sauerland....of Müllerthal....hi,hi,.....geintje,
  ben niet helderziende...maar zie ik nou weer die middelvinger omhoog gaan....;-)
  Jullie tweede huis staat in een prachtige omgeving waar onze dochter,schoonzoon en kleinkinderen al vele jaren met vakantie heen gaan en mijn man en ik waren daar paar jaar geleden ook in het leuke sfeervolle
  http://www.lesechaloux.com/Les_Echaloux/Welkom.html
  een prachtig landhuis aan de rand van het kleine dorpje Bayet aan de rivier de Sioule.
  Dat is volgens mij niet gek ver weg bij jullie vandaan?!

  Fijne vakantie wens ik jullie nog.....
  en ben dol op kiekjes van Franse dorpjes en oude scheefgezakte bijna verveloze schuurdeuren.

  Lieve groeten,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ger,

  Dat geloof ik direct, dat je kijkcijfers gigantisch omhoog schoten, hahaha... nou, ze krijgen dan in ieder geval wel een hele mooie blog te zien.

  Ik was er zo goed als overheen, over dat vergelijk van mijn vader... zat al voorzichtig te denken om hem weer een keer mee te nemen. Dat gaat hem nu dus niet meer worden ;-)

  Die middelvinger viel me pas op toen ik de foto al geplaatst had, eigenlijks zit ik er gewoon m'n neus omhoog te duwen !!!
  De vakantiekiekjes waren een beetje als grap bedoelt. 'Vroeger', voor het digitale tijdperk zat je soms tot vervelends toe de suffige foto's van anderen hun vakantiebelevenissen te bekijken, die veelal nietszeggend voor de kijker waren. Vaak werd er ook nog eens een uitleg bijgegeven, ook hoorden daar natuurlijk foto's tussen van de vakantiegangers zelf. VANDAAR !

  Bayet ligt zo'n 70 km bij ons vandaan. Mooi gebeuren daar zeg. Wij huurden, voordat we dit huis hadden, ook altijd huizen in Frankrijk. Kwam je soms in de meest mooie huizen terecht, tja... dat mis ik soms nog wel (niet heus hoor, ben erg blij met ons eigen huis en wie weet... later).

  Fijn weekend gewenst Ger en de vriendelijke groetjes,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen