Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 10 augustus 2012

Dan maar aan de BBQ...
Het wil er nog maar niet van komen om leuke uitstapjes te maken. Afgelopen week had Henk vakantie, zodoende hadden we bedacht om er eens eventjes tussen uit te gaan. Moet ik zeggen dat de behoefte daaraan ietwat minder is sinds we ons huis hier hebben, daar waar we voor dat we dit huis hadden, zowat altijd iedere vrije dag op stap gingen om, voor ons, leuke dingen te ondernemen... zitten we sinds wij ons huis hier hebben vaak als een stelletje huismussen thuis. Niet omdat het hier nou iedere seconde van de dag groot feest is, welnee... je neemt jezelf gewoon mee hierheen, dus... in ons geval, zijn we hier ook wel eens humeurig, ergeren we ons zo af en toe aan mekaar (we zijn niet totaal gelijkdenkend en soms komt dat wel eens tot een uitbarsting, hahaha... ik heb natuurlijk ALTIJD gelijk). Maar meestenstijd zijn we natuurlijk net twee zonnetjes... ik hoor daar toch geen stiekem gegniffel?

Maar goed even bij de les blijven. We hadden dus een leuk uitstapje bedacht. Naar de Jura, ongeveer 4 uur reizen vanaf hier... 4 uur heen en 4 uur terug, dus best te doen. Naar de watervallen van de Hérisson, daar zijn we namelijk nog nooit geweest en het schijnt dat daar erg veel en erg mooie watervallen zijn.
Ons afgelopen maandag lekker ouderwets verdiept in dat gebied, wat we ECHT niet mogen missen als we daar zijn, op Internet. Tevens de route ernaar toe uitgestippeld, wij hebben geen tomtom (doorgaans ben ik de tomtom), en de dag bepaalt dat we die kant op zouden gaan. Woensdag of donderdag, hadden wij bepaalt.

Zodoende waren we dinsdag nog hier thuis en besloot Henk om even flink in de tuin bezig te gaan, evenals wat hout kloven. Tussentijds begon hij al wat te neuzelen over zijn heup die een beetje pijnlijk was. Ach ja... gebeurd soms hè, als je wat op leeftijd komt, dan gaat alles niet meer zo soepeltjes. Maar... in plaats van dat hij wat rustiger aan ging doen, ging meneer stug verder met hout kloven. 's Avonds kon hij maar amper  lopen.

Wij besloten om zodoende het tripje een dag uit te stellen, naar donderdag, want om nu 4 uur te reizen, daar in de Jura een tijdje op een bankje zitten om vervolgens weer 4 uur terug te reizen leek ons geen aantrekkelijk plan.

Helaas was het woensdag nog wat erger met zijn heup. Tijdens een kleine wandeling zakte hij er plots even helemaal door, met een erg vervelende pijnscheut. Zodoende hebben we toen besloten om er eerst maar even helemaal van af te zien, totdat de heup weer wat 'normaal' is. Tevens om het eventjes wat rustiger aan te doen, zolang de heup teveel opspeelt.

Vandaag was het alweer een heel stuk beter, lekker rustig aan geklust ;-) Stukje tuin geëgaliseerd.Veel buiten gezeten, genieten van de tuin waarin de kolibrivlinders weer volop aanwezig waren,


de bloemen uitbundig bloeien,


de honden met de ballen rondrennen


Uitgebreidt aan de bbq geweest, de vuurkorf aan om van hout, kooltjes te maken die we vervolgens in de zelfgemaakte bbq deden, vlees erop en uurtjes zoet.


En ik kan zeggen, Henk is er weer helemaal bovenop. Hier had ik eigenlijks een leuke foto van Henk willen plaatsen, vond Henk niet zo geslaagd... dus dan niet hè!  Ik ben bang dat het dan weer wat minder gaat ;-) De trip naar de Jura gaan we binnenkort waarschijnlijk maken, eerst een weekje Nederland (althans Henk).

Een goed en gezond weekend gewenst vanuit Le Pre Bonnet.

4 opmerkingen:

 1. Rens vindt het ook niet altijd een feest als ik ongevraagd een foto van hem op de blog plaats. Zou ik andersom ook niet echt kunnen waarderen, eerlijk gezegd. Daar moet eerst toestemming in drievoud voor worden aangevraagd. Maar ja, Rens schrijft geen blog...
  Wat is het heet, bij jullie ook? Pfff, ver boven de dertig graden, schat ik. Geen weer om uren in de auto te zitten lijkt me...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha... tja, helaas zijn wij allebeide niet, wat je noemt, fotogeniek. Een paar week geleden kreeg ik een paar foto's van Dennis, waar Henk en ik samen opstonden, tjemig... ik heb nog eventjes gedacht om in de toekomst een boerka te gaan dragen ;-) Ach ja... een mens kan ook niet alles hebben toch! Grrrr...
   We hebben vandaag een lange tocht gemaakt, op een gegeven ogenblik stapten we in de auto, was het 41 graden (in de auto)... zweten, gelukkig hebben we airco, wat met deze hitte een waar genot is. Pootje baden en een dikke magnum, zo zijn we de dag wel weer doorgekomen.

   Verwijderen
 2. .....Zou bijna gaan zingen: blijf zitten waar je zit,hou je adem in maar stik niet....
  Maar dat zal ik maar niet doen midden in de nacht, ben bang als de buren mijn kattengejank horen dat ze wakker worden;-)

  Op de eerste plaats is zitten blijven niet bevorderlijk voor een pijnlijke heup,beetje beweging is beter anders gaat alles vastzitten.
  En wat zou je zo'n eind gaan rijden.....jullie eigen plekje is al heerlijk genoeg om vakantie te houden.....toch?
  Rust,ruimte en BBQ,lekker wijntje erbij,sterrenhemel en je eigen bedje.....wat wil een mens nog meer:-)

  Fijne dagen en spoedig herstel van pijnlijke heup van manlief gewenst!!!

  Liefs,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha... ja Ger, gelijk heb je... hier is't ook mooi. Maar soms wil een mens meer!
   Gekkigheid, maar vaak is het wel zo dat, als we weer thuis zijn we denken : Hè... wat jammer, zijn we weer niet weggeweest. Dat komt omdat we hier nog erg graag in en rondom ons huis vertoeven.

   Trouwens autorijden zijn we alletwee wel dol op, airco aan en je merkt niets van de warmte... totdat je uitstapt, pfff.

   Henk (vriend en eh... niet ALTIJD lief ;-), vaak wel hoor!) zijn heup is gelukkig weer wat beter.

   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen