Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 29 augustus 2012

Stopcontacten en schakelaars...


Weer volop bezig met meer stopcontacten en lichtschakelaars aan te leggen. Dat is werkelijk erg fijn, bijna bij elk nieuw stopcontact en of lichtschakelaartje een vreugdedansje.

Alsof het huis plots MEER huis wordt.

 Nou... wat een mooi lichtknopje hè! Voor de bovenste mezzanine...

In 2008, toen we ons huis kochten, zat er helemaal geen stroom in het huis. Gelijk de eerste zomer hebben we zonnepanelen geplaatst om zo ons huis te voorzien van stroom. Maar aangezien het aanleggen van stopcontacten en lichtschakelaars een behoorlijke klus is, er was dus helemaal niets, en wij ook nog niet precies wisten waar we ze hebben wilden, besloten we destijds om eerst met noodvoorzieningen te gaan werken (kabelhaspels en verlengsnoeren). In tussentijd heeft Henk wel al stroom aangelegd in de nieuwe badkamer en in het toilet, ook al een beetje in de woonkeuken en slaapkamer. Maar nog niet in de 'schuur' en op de mezzanines, ook moet er in de woonkeuken en slaapkamer nog meer stroom komen evenals in de kelder.

Onze stroomvoorziening, langzamerhand wordt het al een heel gebeuren...

Henk is momenteel druk bezig om her en der wat meer lichtschakelaars en stopcontacten aan te leggen, zo langzamerhand verdwijnen er steeds meer verlengsnoeren en kabelhaspels... dat is echt een heel genot.

Ik weet niet of er deze zomer nog stroom in de woonkeuken bij komt, maar kan me daar ook al helemaal op verheugen. Al jaren hebben wij daar een mooi gasfornuis staan met elektronische onsteking... die we tot vandaag de dag nog steeds met een lucifertje aan moeten doen. Tjemig... dat zou toch helemaal geweldig zijn, gewoon knopje omdraaien en aan... koken maar. Pfff... wat een luxe zou dat zijn. Lampje in de oven, nou nou nou...

Tja, nu maar hopen dat Henk deze blog even leest ;-), want dit luxe-poppetje zit zich er al helemaal op te verheugen. Want ja... wat is het leven nou, zonder een gasfornuis met elektronische ontsteking... hè!

Zelf ben ik bezig met een paar palen te schuren, deze liggen ondertussen al zo'n 3 jaar te drogen om gebruikt te worden. De bedoeling is, dat ik er een stelling van ga maken voor op de bovenste mezzanine. Aangezien we daar nog geen kledingkast hebben, lijkt het ons handig om er eerst een stelling te plaatsen(totdat we een leuke kast gevonden hebben).

Alles wordt goed geschuurd, zodat het hele gladde zachte palen worden... die absoluut niet splinteren (geen idee of splinteren wel een werkwoord is!)...

Een alleraardigst schilderij erbij...


Een paar leuke lampjes en de bovenste mezzanine begint ook al ietwat plezieriger te worden. Een fijne slaapplek, waar we volgend jaar waarschijnlijk nog een paar dakramen plaatsen willen... zodat je vanuit bed de sterrenhemel kunt aanschouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten