Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 14 mei 2012

Klusrooster ...


Even een lijst met werkzaamheden die we de komende zomer willen doen.

KEUKEN 
In de keuken willen we nog een muur voegen, de trap afwerken, een luik voor het keukenraam maken, nog wat elektriciteit aanleggen en de vloer met lijnolie behandelen.

SLAAPKAMER
Henk zijn zelfgemaakte slaapkamerraam met kozijn. Eén raam is af, de tweede bijna... in de verf, hang en sluitwerk erop, glas zetten en klaar is het raam.

Detailfoto... natuurlijk mocht het geen kantrecht raampje worden, zodoende is hij rondom gefreesd.

Dit raam komt boven in de slaapkamer en is zo gemaakt dat ie precies op de oude raamwerken lijkt (hopen wij, al wordt het houtwerk wel ietwat dikker, dit i.v.m. eventueel dubbelglas... wat we er trouwens in eerste instantie niet in maken). Als dit goed lijkt, wil Henk in de nabije toekomst nog twee nieuwe ramen maken ( 1 voor in de slaapkamer en 1 voor in de keuken). Het was wel erg veel werk, maar zou mooi zijn als het gelukt. Het raam willen we de komende zomer plaatsen, verder moet er nog een luik voorgemaakt worden, we willen misschien nog een balustrade op de sl.kamer maken en er moet nog wat elektrisch aangelegd worden.

SCHUUR
In de schuur willen we de vloer (Tomettes) afmaken... deze met lijnolie behandelen, een hekwerk om het trapgat (naar de kelder) maken, een nieuwe trap naar de mezzanine maken, muren een beetje voegen, een deur naar de 'etable' maken en ook wat elektrisch aanleggen.

BADKAMER
De vloer nog wat afwerken, trap nog wat afwerken, elektrisch afwerken en wat accessoires ophangen.


Nieuw kledingrekje voor in de badkamer.

MEZZANINE 1
Vloer repareren en beitsen, trap podium maken, vloer podium beitsen, zijkant podium verven, balustrade op podium maken, grote boekenkast/stelling op het podium maken, gat schoorsteenpijp dichtmaken, ramen afwerken, achtermuur opknappen, elektrisch aanleggen en niet te vergeten een kast restaureren.

MEZZANINE 2
Balustrade afwerken, muren afwerken en jawel... elektrisch aanleggen.

KELDER
1 Muur opnieuw opmetselen, alle muren voegen, vloertje leggen van restanten tomettes en... aha... elektrisch aanleggen.

ETABLE
Opruimen, stellingen maken en een trap naar de schuur maken.

BUITEN
Schutz containers plaatsen voor extra watervoorraad, wc-spoeling op het stroompje aansluiten (ook i.v.m. water te besparen), stuw in ons stroompje maken, bankje onder het keukenraam maken en... we zitten te overwegen om een veranda aan het huis te maken.

Zo, dat was het wel zo'n beetje. Nou ? Moet toch gelukken allemaal, al vrees ik dat 3 maanden te kort is... plakken we er toch gewoon nog een jaartje aanvast. Ik denk dat, als Henk zijn baas deze lijst ziet, hij wel beseft dat 3 maandjes ABSOLUUT niet genoeg is ;-)

Ach wat, haast hebben wij niet, al komen er maar een paar dingen af, zijn we al dik tevreden. Moet ook wat over blijven voor een volgende keer, toch!

Komende donderdag gaan we voor een paar dagen die kant op, met gevulde aanhanger (de hosta's groeien als kool).

Rest mij, om jullie alvast een fijn hemelvaart weekend toe te wensen. (meerdere blogjes zit er waarschijnlijk niet in deze week)

5 opmerkingen:

 1. Nou nou wat een plannen.
  Ik ben er ook met Hemelvaart.
  Ruud en ik gaan morgen ( 15 mei ) rijden.
  17 mei komen motorrijders logeren.
  Mee eten 19 mei ?

  Groetjes Arno

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Arno,
   TUURLIJK hebben wij daar zin in. Jullie zijn uiteraard ook van harte welkom bij ons. Wij gaan donderdag rijden... zondag weer terug.
   Goede reis gewenst, beetje voorzichtig en tot gauw.

   Verwijderen
 2. Ook alvast een goed weekend!Is er eigenlijk nog wel tijd voor wat wijn en spijs? Erg mooi dat raam.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ALTIJD... voor leuke dingen maken wij ALTIJD tijd.
   Dat raam ziet er in het echt ook erg mooi uit, nog even afwachten hoe het eruit ziet als ie erin zit.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. "Jij hebt in iedergeval genoeg te doen aankomende zomer! Het zelfgemaakte slaapkamerraam met kozijn ziet er goed uit. Leuk detail dat die rondom is gefreesd.

  Succes met alle klussen die je nog te wachten staan aankomende zomer. "

  BeantwoordenVerwijderen