Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 25 mei 2012

Hemelvaartweekend 2012


OP STAP

15 uur reizen, slapen, 1 dag in de tuin ploeteren met zeis en sikkel, slapen, 1 dag de tuin aanschouwen, slapen, 15 uur reizen.

WEER THUIS


Tussen de bedrijvigheid door zaten we zo af en toe eventjes bij te komen, of... we zaten zo'n beetje de gehele dag op onze stoeltjes en deden zo tussentijds een klein beetje...


Overal in de tuin stond het vol met ver-geet-mij-nietjes, prachtige mooie kleine bloemetjes.


Om ons heen zoemden de gehele dagen de hommeltjes, tussentijds smullend van de nectar in de bloemen van de longkruidjes.


Wat toch een prachtige bloemetjes hè! Raak ik niet op uitgekeken. Evenals op de vele gele boterbloemen, die ook volop aanwezig waren in de tuin.  Gratis en voor niets... een hele tuin vol geur en kleur.


Deze akelei heeft zichzelf een plekje toebedeeld op ons pad naar de 'etable'. Tja... wie zijn wij, om te zeggen dat, dat niet mag! Dus... staat ie er nog, lekker ongemakkelijk midden op ons looppad.


Uiteraard hebben wij ook nog even een uitstapje gemaakt. Even gezellig visiten bij de buurmannetjes. (Het gras is gemaaid hoor... Maaike).


Och... en zie hier. Wat lekker huiselijk hè! Ik heb zowaar een paar cactussen en een sanseveria (vrouwentong) meegenomen naar Frankrijk. Ziet er gelijk heel wat huiselijker uit. Dat mis ik wel eens in ons huisje in Frankrijk, aangezien ik dol op planten ben. Helaas met een tweede huis is dat zo goed als onmogelijk, of je zou al van die weggooi planten moeten nemen (ben ik veel te zuinig voor), of... nog erger : nep-planten, brrrrr... Uiteraard ieder zijn ding, gelukkig maar... zoveel mensen-zoveel wensen, maar... is dus niet mijn ding.

Tja... de dagen waren voorbij voordat we er erg in hadden. Niet geklust, alleen in de tuin bezig geweest. Heel wat spul die kant opgebracht voor de komende 3 1/2 maand.
En nou de dagen aan het aftellen, afscheidsborreltjes (kopjes koffie) drinken, etentjes, tandarts- en dierenarts-bezoekjes, huis hier tip top schoon maken (even stofzuigen zeg maar...), laatste wasjes draaien, alles met de oppas doornemen, etc.etc. Nog even een gedoetje zeg maar... MAAR DAN...
                                         
                    NOG 10 NACHTJES SLAPEN

Het voornemen is om volgend weekend die kant op te gaan, tot ergens halverwege september.

FIJN WEEKEND

Geen opmerkingen:

Een reactie posten