Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 4 mei 2012

Hagedissen en mussen


Wat ontbreekt er nog aan ons huis... even denken, aha...
 Dol ben ik op ze...
Uren kan ik er naar turen...
HAGEDISSEN
Werkelijk niet één heb ik rondom ons huis kunnen ontdekken de afgelopen jaren, alla... een paar kleine 'wormpjes' in onze kelder, wat vuursalamanders... maar dat was het dan ook wel. Ik wil niet veel zeggen, maar als ik in het verleden aan een eigen huis in Frankrijk dacht, dan zag ik mezelf in gedachten de gehele dagen zitten genieten van de vele hagedissen. NUL... hagedis, ZERO... hagedis. Best wel jammer, hagedissen associeer ik altijd met Frankrijk.

MUSSEN
Evenals de doodordinaire MUS, die zie je ook niet bij ons huis.
Allerlei vogels fladderen er rond, koolmezen, pimpelmezen, kwikstaartjes, zwartkopmezen, uilen, roofvogels, spechten, etc.etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of het vliegt er wel rond... MAAR geen musjes, niet één verdwaald exemplaar, helemaal geen één.
Musjes, ook wel huismussen genoemd, misschien dat we er niet genoeg zijn, want ja... ze heten natuurlijk niet voor niets HUISmussen. Wellicht komen ze de komende zomer, mits ik genoeg broodkruimels/graan strooi. Na enige tijd kwamen de koolmezen en pimpeltjes ook wat dichterbij, nadat ze de vetbollen in het vizier kregen.

'T is maar goed dat je zoiets niet van tevoren weet, dan had ik me nog even achter de oren gekrabt voordat ik tekende voor het koopcontract ;-)

FIJN WEEKEND...

3 opmerkingen:

 1. Hoi, dan kom je ze deze zomer maar een keertje tellen bij ons. En misschien kom je ook nog een smaragdhagedis en een hazelworm tegen.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé... vakantieganger, ook weer terug zie ik. Reken maar dat we langswippen, fototoestel mee ;-). Trouwens zo'n smaragdhagedis vindt ik ook super, die komen bij ons huis ook NIET voor (althans nog nooit één ontdekt).
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen