Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 23 mei 2012

De wilde orchidee...


Als eerste wil ik mijn nieuwe volger even welkom heten, bij deze... welkom BOUWVAL IN FRANKRIJK leuk dat je volger geworden bent.

Afgelopen donderdag, tijdens onze reis naar Frankrijk, stopten wij zoals gewoonlijk even in de Champagne. Een prachtig plekje om even heerlijk te pauzeren, in het gehuchtje Auxon, achteruit... een paar honderd meter vanaf de doorgaande route. Tijdens het lopen viel ons oog op een paar orchideeën (3). Gelijk een foto maken natuurlijk, mooi... mooi.
Vidor had overal oog voor... behalve voor de orchideeën. Het gele op de foto zijn koolzaadvelden... zag je overal in volle bloei in de Champagne.

Zondags, op de terugreis, pauzeerden wij op dezelfde plek. Auto met aanhanger geparkeerd en gelijk even de beentjes gestrekt om vervolgens weer terug te keren naar onze auto, alwaar de thermoskan ons stond op te wachtten... evenals ons gekookt eitje en dik gevulde stokbrood. Terwijl we smachtend terug liepen, zagen we een oude man lopen, zo'n typisch 'fransmannetje'... blauwe broek, alpino pet, wandelstok en een tandenloos gerimpeld gezicht. De oude man ging een tiental meters verder op het land staan kijken en wij nestelden ons in onze reisstoeltjes. Terwijl wij ons te goed deden aan het vele lekkers kwam de oude man weer terug schuivelen, hij bukte zich en voordat we er erg in hadden liep hij verder, ons met zijn lieve tandeloze gerimpelde gezicht toelachend en in zijn hand... 3 wilde orchideeën. Och... wat had ik graag willen zien voor wie die pracht orchideeën waren... of er thuis een gerimpeld oud vrouwtje met bloemetjes schort blij gemaakt werd met 3 van die prachtige bloemen (ooo... hoe romantisch)... of dat hij ze voor zichzelf meegenomen heeft, om ze in een vaasje op de tafel met plastiek tafelzeiltje onder de tl- verlichting te zetten. Tja... dat blijft een open vraag, maar één ding is wel zeker... ze staan niet meer op de plek waar ze stonden. Gelukkig heb ik de foto nog ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten