Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 4 december 2011

WEG...HEG

Hééé!!!!! Waar is onze heg?????

Daar stond toch echt een heg... ja... daar... tussen het gras en het zandpad. Foetsie... Weg heg... Gestolen??? AAh... NEE... Gesnoeid. Nou ja... gesnoeid... gewoon weg.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mocht het op m'n vorige blog nog allemaal dolle pret lijken... Zo is het natuurlijk niet... Welnee... dat zou saai zijn... Vertel... Vrijdags, tegen 22.30uur, bij aankomst hadden we eerst nog niets in de gaten, spullen uit de auto halen, huis klaar voor gebruik maken. Plots, terwijl ik ons bed aan het opmaken was, kwam Henk eraan : De heg is weg. Vol ongeloof keek ik hem aan. Henk nog een keer : De heg is weg. Tja... ik word wat ouder hè, zodoende zegt hij sommige dingen twee keer. Samen naar beneden, met zaklantaarn naar buiten, kijken, verrek... hij was echt weg. Onze beukenhaag, die met pijn en moeite eindelijk een beetje aansloeg, was verdwenen. Gewoon... compleet weg. De volgende dag, bij daglicht, zagen we wat er gebeurd was. Het pad, ongeveer 1 km vanaf de doorgaande weg, was keurig gesnoeid door de gemeente. Op zich erg prettig, bomen die over het pad hangen worden keurig weggehaald, het gras en onkruid (bramen, varens e.d.) worden gemaaid... heel erg leuk allemaal. Zelf ook om gevraagd, dus heeeel erg aardig hoor, meestal 1 a 2 keer per jaar komen ze 'ons' pad onderhouden... Maar... om nou meteen onze HEG weg te halen. Oké, de heg leek wel een beetje wild en het leek ook nog niet echt op een heuse heg, maar dat wil nog niet zeggen dat hij in de weg stond, welnee... hij moest alleen te zijner tijd in model gesnoeid worden. Dit is dus niet meer nodig. WEG HEG. Dat word een nieuwe heg zoeken, althans nieuwe frisse beukjes... bordje erbij hangen : NIET SNOEIEN S.V.P. Maar dan in het Frans... volgens mij : ne pas élagage s.v.p. OF... ne pas tailler s.v.p. Dat ga ik nog eventjes uitzoeken voordat er een nieuwe heg gepoot wordt.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Hoe ver stond jullie heg van het pad? Wij werden er laatst op aangesproken dat sommige struiken in onze berm te dicht bij de weg staan. Volgens onze dorpsgenoot (oud politieman...) moet je anderhalve meter van de gemeentegrond verwijderd blijven met beplanting of bestrating...
  Groet, Desiree

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Desiree,

  De heg stond zo'n beetje pal naast het pad, 10 a 20cm ervan af. Ik heb er helemaal niet bij stilgestaan dat zoiets iets uitmaakt daar midden in de 'rimboe'. Wij waren er tekort om er naar te verstaan, waarom de heg weg is. Over twee-en-halve week gaan we weer voor wat langere tijd die kant op en willen dan, voordat we een nieuwe heg poten, er even naar verstaan hoe het zit. In ieder geval bedankt voor de tip.

  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen