Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 27 december 2011

Boxing Day

Om heel eerlijk te zijn had ik nog nooit van BOXING DAY gehoord, maar dat zeg je dan niet... toch? Dan doe je net alsof je weet waar het over gaat en zoekt het, gelijk op. Daarvoor hebben we Google... weet overal antwoord op. Boxing day wordt in Engeland veelal met de familie gevierd, samen een hapje eten, samen naar voetbal... gewoon samen een gezellig dagje vieren, net zoiets als dat wij in Nederland op 2e Kerstdag doen, met dat verschil dat in Nederland de mensen VAAK naar de woonboulevards trekken (zelf eerlijk gezegd nog nooit gedaan). Wij waren uitgenodigd door vrienden om Boxing day te vieren. Leuk om ook eens mee te maken, een feest met vele Engelsen, waarvan de meesten in Bourgogne wonen... wat eigenlijk vlakbij ons is. We hebben het aardappelschijfje en paddestoeltje gelaten voor wat het was en hebben een stuk Fries suikerbrood en een stuk Kerststol meegenomen... zodat we niet gelijk teruggestuurd werden. Al met al een erg gezellig feest, compleet met spelletjes (ik heb nog een kado gewonnen, jaja... alleen ben ik hem vergeten... hoop dat ze hem nog eventjes langsbrengen), muziek en restantjes eten, wat weggespoeld werd met wijn. Heel leuk en heel speciaal om dat eens mee te hebben mogen maken. Je zou haast vergeten dat we in Frankrijk zitten, geen woord Frans. Onze Vidor heeft maar één glas wijn omgegooid en enkele kerstballen zijn er gesneuveld... zwiep zwiep zwiep met zijn lange staart. Tja... nu zit het er echt op... Vandaag weer stevig aan het werk... als we zin hebben.


Hoop dat jullie ook een FIJNE KERST gehad hebben, op naar het volgende feest... OUD EN NIEUW.

2 opmerkingen:

 1. Hoi!
  Ik had de gezichten van de anderen weleens willen zien als je alleen het aardappelschijfje en het paddestoeltje had meegenomen... Zuinige Hollanders, haha
  Hier blauwe lucht en een stuk kouder, wie weet komt er nog sneeuw een dezer dagen...
  Geniet van je vakantie!
  groetjes
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist... jij hebt het in de gaten. Mogen we wel van die zuinige Hollanders zijn, maar dat willen we niet direkt tonen... vandaar toch maar eventjes een stuk suikerbrood en kerststol meegenomen, hahaha.
  'T is hier weer super...
  Groeten, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen