Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 26 december 2011

Kerst 2011

De kerst zit er hier alweer op, geen witte kerst dit jaar, maar een zonnige kerst.
Nou... wat weer een superboom hè! De hele zaterdag zijn we zo'n beetje bezig geweest om ons huis in kerstsferen te brengen... maar dan heb je ook wat. Altijd weer suffig genieten als alle prulletjes in de boom zitten. Ik vind het wel wat hebben... het geworstel met de lampjes e.d., hij blijft uiteraard tot de laatste dag voor vertrek staan.

Gekke foto!!! Afgelopen vrijdag, na een lange rustige reis... hapje eten... ons installeren... gingen wij op bed. Lamp uit... even wat draaien... plots een vies pruttel geluid... stank... lamp aan... bah. Had onze Belletje (poes) het gepresteerd om even haar behoefte in Mitsie (cocker) haar rieten mand te droppen. Mand gelijk naar buiten gegooid... zie onze Mitsie hier treurig zitten.

Onze eigen waterval... jawel... het heeft hier waarschijnlijk erg veel geregend de afgelopen dagen. Overal zie je in het bos mooie watervalletjes.

Ha... nog een sierlijk kerststukje. Mistletoe in de schuur.

Vanmorgen hebben we een lange wandeling gemaakt... gisteren trouwens ook... en morgen en daarna vast en zekers ook wel weer... dit even terzijde... vanmorgen een kerstwandeling. Op de foto zie je wel hoe heerlijk zonnig het was... de berg op de achtergrond is één van de hoogste toppen in de Montagne Bourbonnaise... daar trekken vaak de meeste wolken naar toe... ook lag er nog wat sneeuw op de toppen.

Tijdens de wandeling moesten we over vele stroompjes heen. Hier stond ik gereed met fototoestel... voor het geval dat... Henk is er zonder natte kleren over heen gekomen... jammer... voor de foto althans... Ik denk... dat ik het ook wel vermakelijk gevonden had... weet het dus niet zeker.

Haast een beetje surrealistisch hè? Ik ben dol op Dali...

's Middags zijn we nog even aan het toeren geweest. Erg weinig sneeuw boven op de hoogste toppen... maar goed... toch een beetje witte kerst... maar stelde werkelijk niet veel voor... je kon een sneeuwbal gooien... maar daar was het mee gezegd.

Op de terugweg een mooie zonsondergang... aha... morgen weer mooi zonnig weer... denk ik. Avondrood... zon in de boot... tja... beetje suf... maar toch.


Zo... op naar Boxingday. Tweede Kerstdag hebben ze hier in Frankrijk niet... saai... gelukkig hebben Engelsen Boxingday en mogen wij morgen aanschuiven. Wel worden wij geacht om de restanten van Eerste Kerstdag mee te nemen... zo alle gasten... en van alle gezamelijke restanten wordt weer een heerlijk maal gemaakt die door de aanwezigen genuttigd worden. Nou hadden wij voor vandaag een parelhoen op het menu staan, bleek deze bij het klaarmaken toch een vreemd luchtje te hebben... dus in de prullenbak. Dat werd een sober maaltje... gebakken aardappelen, paddestoelen en... een rookworst. Zeggen en schrijven is er één aardappelschijfje en één paddestoeltje overgebleven... weet niet of onze vrienden daar zo blij mee zijn... morgen. We zullen zien... wie weet worden we terug gestuurd. Stiekem hoop ik dat de anderen wat meer over gehouden hebben ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten