Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 28 december 2011

Boom kappen

Boom kappen, op zich niks bijzonders, althans hier bij ons. Ons terrein staat vol met bomen die gekapt moeten worden of ondertussen al gekapt zijn. Allemaal bomen die spontaan een groot deel van ons terrein in de loop der jaren ingenomen hebben, voornamelijk snelgroeiers. Doet me trouwens wel altijd een beetje zeer om aan te moeten zien als er een boom gekapt wordt... AUW... je hoort ze haast huilen en schreeuwen, nou ja... bij wijze van spreken, ik praat nog net niet met ze...
De boom waar het hier om gaat was wel een speciaal geval. Hij stond scheef en hing voor een deel boven ons huis. Al een paar jaar, van het begin af aan, stond hij op de nominatie om gekapt te worden. Alleen was er één probleem, als hij de verkeerde kant op zou vallen, de kant die hij opgroeide, kwam hij precies op ons huis terecht. Zodoende stelden wij het telkens weer uit, nog even genieten van ons huis zeg maar... je weet maar nooit. Maar vandaag moest hij eraan geloven. Erg spannend en ik kan zeggen dat het ons menig zweetdruppeltje gekost heeft.
Hier zit de boom al in de touwen en is Henk bezig met het zagen.

Met een enorme knal viel de boom om... precies op de plek waar wij hem graag wilden hebben, op de parkeerplaats.

Nadat we bijgekomen waren van de spanning, kop koffie op de goede afloop, kwam het opruimen. Veel werk, waar we morgen weer mee verder gaan.

Op de foto hierboven is goed te zien dat de boom vlakbij het huis stond en dat hij prachtig mooi op de parkeerplaats terecht is gekomen.

De boom is om... het restant staat er nog. Mooie inkeping... en helemaal gelukt. Daar zijn we super blij mee. Na jaren eindelijk weg. Dat wordt heerlijk slapen tijdens storm en in de zomer naar alle waarschijnlijkheid meer zon. Tja... het was wel een mooie boom, alleen op de verkeerde plek.

4 opmerkingen:

 1. Hoi, alles goed daar? Je mag de boom wel bij ons voor de deur leggen maar dan wel in stukken van max. 50cm ;-). Prettige vakantie nog verder.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Michel,
  Hier alles okidoki, op de volgevreten buiken na. Vanmiddag bij een Franse vriend gegeten, veeeeeeelste veel gehad. Jullie de Kerstdagen ook goed doorgekomen?
  De boom die gekapt is, was een snelgroeier... wat inhoudt dat ie ook snel opbrand... maar goed het brand wel... je mag hem ophalen van Henk ;-)
  Groetjes vanuit Le Pre Bonnet,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel verstandig gedaan met dat touw :) Wij hadden een verlengsnoer gebruikt bij het snoeien van onze appelboom, dat was achteraf toch wel een duur grapje, want dat ding ging kapot en in de winkel zag ik pas hoe duur die krengen zijn. Het zal je zeker een hoop meer licht geven in de zomer. Je ziet wel dat je veel meer kunt dan je denkt, he?
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja goed hè! Echte vakmanschap... ik zat binnen op het moment supreme (veelste eng)... anders... vakvrouwschap. Trouwens bijna alle bomen die je op de middelste foto ziet staan moeten nog om... ik denk dat ik dan ook even één doe ;)
  Verlengsnoer werkt niet hè? Andere keer toch maar even bij ons aankloppen voor raad, hahaha.
  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen