Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 9 december 2011

Une boîte aux lettres

Er was nog een klein tegenvallertje bij aankomst.

Zoals ik al op een eerdere blog vermeldt had, hadden wij een postbus opgehangen, niet omdat wij dat zelf zo erg nodig vonden... welnee... maar omdat de postbode er ons al verscheidene keren om gevraagd had. Dit vanwege de héle véle post die wij daar krijgen... sinds wij een rekening bij La Banque Postale geopend hebben... afgelopen zomer omdat wij een bankpas nodig waren... dit in verband met het opwaarderen van onze Franse dongel... voor het gebruik van Internet op onze laptop. Jaja... je moet er wat voor over hebben, om daar te kunnen Internetten.

Even voordat wij bij ons huis aankwamen hadden wij ons al voorgenomen om, na aankomst, gelijk even een wandeling door het donkere bos naar onze postbus te maken, om de bus te ledigen. Wij waren overtuigd dat deze barstensvol zou zitten met allemaal AANGENAME post.

Met de auto naar beneden, ons pad op, zagen wij van verre onze PRACHTIGE mooie bus al hangen. In het voorbijgaan nog even gezegd: Tot straks (de sleutel lag in ons huis, vandaar...).

Aangekomen bij ons huis, strompelden we gelijk over de post bij het openen van de deur, ze hadden de post onder de deur doorgeschoven (zit een ENORME kier onder). Op één van de poststukken stond: Pensez a installer une boîte aux lettres en haut du chemin. Nou moe... vrij vertaald houdt dat dus in: of wij er eventjes over nadenken willen om een postbus boven bij de weg te plaatsen. Nou zeg...

Al met al zijn we nog wel eventjes door het donkere bos gelopen om ons busje te controleren en gedag te zeggen. LEEG... helemaal LEEG, nul-komma-nul post erin. Best wel flauw, aangezien we er maar vrij kort waren hadden we geen zin om er gelijk achter aan te hobbelen. Weten we gelijk wat we tijdens de Kerstvakantie doen moeten ;o( grrrr... Postbus ORANJE verven ;o) yes...

3 opmerkingen:

 1. hihi, een beetje kippig, die postbode van jullie...
  maar wel sympathiek om de post onder de deur door te schuiven!
  Misschien helpt een grote knalgele pijl van een paar meter lang, richting de brievenbus?
  groetjes
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moi,

  Ja... erg hè! Dan te bedenken dat we alleen maar post van La Banque Populaire daar bij Le Pre Bonnet krijgen... veel reclame en afrekeningen die niets voorstellen. Storten er alleen wat geld op om te kunnen internetten en halen het er dus zo af en toe weer af, wat dus veel post veroorzaakt. Dit kan wel anders, dan sturen ze het naar Nederland... waar uiteraard een prijskaartje aanhangt. Wij zijn nogal kniepertjes dus...niet dus.
  Die knalgele pijl houden we erin ;-)

  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kleine correctie,

  Moet i.p.v. La Banque Populaire... La Banque Postale zijn.

  Stom...stom...stom...

  BeantwoordenVerwijderen