Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 30 mei 2010

Uitstapje

Vandaag, zondag, hebben we even een uitstapje naar Friesland gemaakt. Daar hebben we een leuke wasbak met een nog leukere kraan voor weinig geld gekocht. We waren op zoek naar een kleine wasbak, maar het is ietwat groter geworden als dat we in gedachten hadden, dit komt mede vanwege de kraan die we erg leuk vonden. Aan het ritje hebben we direct een uitje vastgeplakt. Even in Warga gekeken, de geboorteplaats van mijn moeder. In Jorwerd, het gehucht waar Geert Mak een boek over geschreven heeft: Hoe God verdween uit Jorwerd, hebben we ook even rond geneusd en tevens het wasbakje plus aanhang gekocht. Verder nog even met de honden in een natuurgebied gelopen, daar zagen we ooievaars met jongen waar je heel erg dicht bij kon komen. Natuurlijk geen fototoestel bij ons, dus helaas geen bewijs, maar ze zaten er toch echt.
Verder is Henk druk bezig met een kozijn en een raam, voor ons huis. Eerst een klein raampje voor in de schuur, lijkt al goed te worden. Later ligt het in de bedoeling om ook zelf de kozijnen en ramen in het voorhuis te maken. Best wel een uitdaging omdat het de allereerste keer is dat Henk zelf een kozijn maakt. Wij werken meestal in teamverband. Ik maak de plannen, Henk doet de uitvoering en daarna zorg ik weer voor de afwerking. Werkt perfect, af en toe een grauw en een snauw, de pleisters in de buurt, soms twee- drie keer of nog vaker opnieuw beginnen, soms scheef, soms enorme lopers, maar over het algemeen komen we met het klussen meestal wel daar waar we komen willen. Met als resultaat dat wij, als het klaar is, stralend naar een scheef bouwwerkje met lopers staan te kijken. Geeft niet, zolang wij het maar leuk vinden, TOCH!!!
Trouwens we zijn er ook eindelijk uit wanneer we weer die kant opgaan. Komende vrijdag laat ik mijn tand weer vastzetten (brrrrr), volgende week heeft Henk nog een cursus, word het ook nog niet. MAAR we gaan, als alles meezit, zaterdag 12 Juni in ieder geval voor twee weken die kant op. We zijn er nog niet helemaal uit of we twee of drie weken gaan. Aangezien we in Juli en in Augustus ook nog die kant op willen. Als we drie weken achter elkaar gaan, houd dat in dat we pas in Augustus weer gaan. Jaja een enorm probleem. Nee hoor, we beseffen maar al te goed dat dit een luxe probleem is. We hebben wel alweer heel veel zin om die kant op te gaan.

2 opmerkingen:

 1. Ha Cilia,
  Heerlijk vooruitzicht voor jullie! En echt wel leuk wasbakje!

  Wij gaan de 11 juni weer, maar alleen voor het weekend.
  De komende tijd gaan we om de twee weken. Beetje maf, maar wel leuk.
  Eind juli gaan we dan voor 3 hele weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Best wel een beetje maf. Maar anders zou het ook wel erg lang duren hè! voordat je weer heen gaat, toch!!! Nee joh, best leuk. Ik vind zelf de reis doorgaans ook wel leuk. En dan in juli heerlijk 3 weken.

  BeantwoordenVerwijderen