Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 21 mei 2010

Waarheen deze zomer

Een uitstapje naar de Puy de Dôme? Hele mooie vergezichten en je kunt er prachtig lopen.
Een tocht naar het Bois de Troncais? Het grootste en oudste bos van Frankrijk. Echt enorme eikenbomen.
Of Thiers? Een geweldige leuke plaats met veel vakwerkhuizen. Waar ongeveer de helft van het bestek uit Frankrijk wegkomt.
Een barrage in de buurt van Renaison? Erg mooi om even te kijken. Aansluitend even door rijden naar St. Haon? Ook een mooi plaatsje.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tja, waar gaat dit jaar de reis naartoe. Want heus, de vakantie staat er alweer aan te komen. Word het dit jaar de MONTAGNE BOURBONNAISE!!! Erg leuk en ook nog op een redelijke afstand van Nederland. Alle bovenstaande plekken zijn vanuit Montagne Bourbonnaise goed bereikbaar. In de Montagne Bourbonnaise zitten behoorlijk veel Nederlanders die een vakantie adres hebben. Te beginnen met een alleraardigste adres: http://www.lagrandeserve.com/ , hier verhuren ze prachtige roulottes, van die enorm mooie pipo wagens. Helaas heb ik ze zelf nog niet in het echt gezien ondanks dat ze hemelsbreed maar op een paar kilometer afstand van ons liggen. Maar die foto's, schitterend. 'T is dat het zo dicht bij ons huis is, maar anders had ik er zo een weekje heen gewild. Vroeger was ik al weg van Pipi Langkous, zigeuners en Heidie, nou dit zie je er allemaal in terug.
Verder zit er een prachtige watermolen bij ons in de buurt, http://www.lemoulingitenay.fr/ hier word ook van alles verhuurd, mini camping, caravans en ook een gite. Ziet er schitterend uit en een erg mooie ligging.
Ook een erg aangename plek lijkt mij: http://www.lesbiefs.eu/ , die zag ik eens in het programma, ik vertrek. Helaas heb ik deze twee mannen, die het geheel runnen, ook nooit in levende lijve gezien. Maar het lijken me wel snoepies, echt zo'n plek waar je volgens mij helemaal in de watjes gelegd word.
Zo zou ik nog heel veel adressen op kunnen noemen, aangezien er heel veel te huur is, campings, chambre d'hôtes, kastelen, particuliere huizen, werkelijk te veel om hier allemaal te beschrijven. En geheid vergeet ik de mooiste lokaties hier te vermelden. Maar zoals jullie zien er is van alles te huur in de Montagne Bourbonnaise. En dat is niet voor niets het geval, NEEEEE, het is er erg aangenaam verpozen.

3 opmerkingen:

 1. Ha Cilia,
  Je hebt gelijk, La Grande Serve is de leukste.
  Kus, Dees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Celia,
  Wat ontzettend aardig om ons te noemen als vakantiebestemming! Hoogste tijd om zelf te komen kijken, wij zijn trouwens ook nieuwsgierig naar jullie plek waar we van Desiree al veel over gehoord hebben.

  Groet,

  Adriaan Lokman

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Adriaan,leuk dat je even reageert. Lijkt ons ook erg leuk om die prachtige roulottes van jullie een keer te bekijken.Om eerlijk te zijn hebben we ze al eens vanuit de verte(La Presle), tijdens een wandeling met de honden, met een verrekijker zien staan. Wel wat vaagjes, maar zo te zien een erg leuke plek daar boven op de berg. Zal leuk zijn om jullie eens te ontmoeten, want ja, ook wij hoorden wel eens van Desiree over jullie. Wel positief hôôr!!!! Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen