Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 8 mei 2010

Het dak betimmeren

Het dak waar alles om te doen is. De bedoeling is dat alle balken in het zicht blijven.
Een rijtje houtjes die geverfd zijn en wachten om aan het dak getimmerd te worden.
Dit is het dakleer, wat er van dichtbij best wel wat vies uitziet. De relmuizen hebben er her en der ook al wat hapjes uitgegeten. Dat witte kloddertje, dat moet uiteraard nog even verwijderd worden.
Kijk, zo gaat het worden.
Nou, zeg zelf, je ziet toch bijna geen verschil. Nog maar 1280 latjes te gaan..... Onze schemerlamp doet trouwens vaak dienst als bouwlamp.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
In een vorige blog had ik het al over houtjes zagen voor het dak. In deze blog zal ik proberen uit te leggen wat we daarmee van plan zijn. Als eerste is het dak in de schuur niet afgewerkt, er zit wel een soort dakleer onder, maar verder niets. Dat dakleer is zwart van kleur, wat we eigenlijk erg mooi vinden en van een afstandje zie je ook niet dat het wat wroetig is. Maar nou we er een nieuwe mezzanine gemaakt hebben, waar we in de toekomst een bed neer willen zetten, leek het ons wel verstandig om het dak af te timmeren. Nou zijn we van plan om het dak af te timmeren met oud vloerhout, wat we zwart gaan verfen zodat het effect zo'n beetje hetzelfde blijft. Achter het vloerhout maken we isolatieplaten, zodat het tegelijkertijd ook wat meer geïsoleerd is. Die platen zijn niet zo erg duur en het vloerhout hadden we deels nog op de zolder in Nederland liggen, de rest kopen we bij een houtsloper. Ik heb even uitgerekend hoeveel latjes in het totaal gezaagd en geverfd(2 keer) moeten worden, niet schrikken, kom't ie: 35 keer plusminus 40, dat is tesamen 1400 latjes. Dan overal nog afwerklatten bij langs, oeffff. Dus dat doe ik in gedeeltes. Er zitten AL 120 latjes in..... Maar het gaat er erg leuk uitzien, althans dat vinden wij.

1 opmerking: