Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 10 september 2015

Nieuw stukje weg...


Al een tijdje ergerden wij ons lichtjes aan de weg naar ons huis.
Een slechte weg is het al zo lang wij ons huis hebben, dat vinden we niet zo'n probleem.
Maar sinds ze een stuk bos bij ons in de buurt gekapt hebben en er met dikke vrachtwagens over reden, is het weggetje een behoorlijk stuk slechter geworden.

Maar plots kwamen ze vorige week maandag langs om te zeggen dat ze met de weg bezig gingen.


Afgelopen maandag is de laatste teer en grindlaag erover gekomen...
Een heuse nieuwe laag over de oude weg. Geen gaten en kuilen meer, haast een snelweg...


Alleen jammer dat ze niet gelijk de gehele weg aangepakt hebben, maar een klein stukje... het steilste gedeelte van de weg...

Het bovenste deel van de weg ligt er helaas nog net zo sneu bij, vol met gaten en afgebrokkelde kanten.
Tja... dus de vlag kan nog niet voluit wapperen... want om bij het mooie nieuwe stukje weg te komen moeten we eerst over het oude stuk weg hobbelen. Ach wat... dat heeft ook zo zijn charme... ;-)


Henk is nog steeds druk met het creëren van een afdakje na zijn werk. De gaten die hij geboord had moesten even uitgeblazen worden. We hadden nog een oud pompje die hij daarvoor kon gebruiken.


Ach, zo sneu... terwijl ik langs ons stroompje liep zag ik een vlindertje in het water spartelen. Ik heb gelijk het vlindertje uit het water gevist, hem of haar op een bloem gezet te drogen. En... warempel, na een tijdje vloog de vlinder weer vrolijk de wijde wereld in. Althans ik wil graag geloven dat de vlinder vrolijk was... je weet het niet hè!


Tot slot van deze blog nog even een leuke foto van onze Femke. Femke, met haar flapoortje, is de enigste van de drie katten die hier niet zo heel veel naar buiten gaat, even om haar behoefte te doen maar verder niet zo vaak... tenminste overdag niet.
Maar zo'n heerlijk zonnestraaltje kan zelfs zij niet weerstaan ;-)

Bulletje, onze dikke zwart/witte pers, zit vaak bij ons in de buurt... buiten en binnen. Hij blijft altijd in de buurt van het huis... een slow motion kater, alles op zijn elfendertigst.
Morris, onze zwarte Benjamin, gaat wel wat verder van huis, op jacht achter muizen e.d. aan. Ook gaat hij wel eens met ons mee uit wandelen door het bos... een dikke boef ;-)

Afgelopen dagen heerlijk weer hier, zag dat het in Nederland ook fijn nazomerweer is... vandaar dat ik het even durf te vermelden... Graadje of 23 met zonnetje erbij... nog steeds erg droog, dus vandaag de put weer bijgevuld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten