Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 14 september 2015

2015... week 15


Er zitten al 15 weken op, zo'n 3 1/2 maand en... het bevalt nog steeds prima.
Nog geen haar op mijn hoofd die erover denkt om terug te gaan naar Nederland, alhoewel... het wel wat dichter bij komt... BRRR... Grapje... ergens laat in oktober gaan we weer voor een tijdje naar Nederland en ook dat lijkt me wel weer leuk voor een paar dagen.

Afgelopen week was het prachtig weer. Overdag de korte broek aan en 's avonds de houtkachel.
We merken wel goed dat de zon wat lager hangt, hij zit dan wat langer achter de bomen,  zodat we 's middags wat meer op ons hoger gelegen stuk grond zitten... 's morgens hebben we bij huis wel volop zon.
's Avonds merken we ook dat de zon vroeger achter de bergen verdwijnt, dan zitten we een beetje op ons terras naar de zon aan de overkant te kijken...


ZIJ WEL ;-(

Gisteren, zaterdag, en vandaag is er behoorlijk wat nattigheid uit de lucht gevallen. Buiten werken zat er niet echt in. Al moet ik zeggen dat het vandaag tot half drie redelijk droog was... maar daarna begon het te regenen en te onweren.
Zodoende maar wat binnenklusjes aanpakken. Iets wat er deze zomer een beetje bij ingeschoten is, terwijl we toch wel van plan waren om, na 7 jaar, eindelijk eens wat verder met de kelder te komen.
Toen we ons huis kochten zagen we al dat er in de kelder een stuk muur was ingestort. Het stuk muur waar het om gaat is een deel van het fundament, dus... best wel belangrijk (van boven bont...)
Maar het kwam er gewoon domweg niet van, mede omdat er veel andere dingen te doen waren (het huis wat bewoonbaar maken) en tevens omdat het niet het leukst denkbare klusje is...


Dit is de achterwand die voor een groot deel ingestort was, ondertussen is de wand bijna klaar... op een klein stukje, vlakbij de lamp, na.

De kelder heeft natuurstenen muren, die allemaal opnieuw gevoegd moeten worden... een behoorlijke klus. Maar goed, op zo'n regenachtige dag is het wel te doen. Vandaag weer een heel klein stukje gevoegd.
Ik denk dat we, als we in dit tempo doorgaan, over 10 jaar wel klaar zijn met de kelder. Ik kan me er al stevig op verheugen, op de dag dat de kelder gereed is ;-)

Zo... op naar week 16, kijken wat die week voor ons in petto heeft.


2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Het moet nog maar een week flink regenen dan is dat stuk muur vast veel sneller klaar dan pas over tien jaar;-)
  En kunnen jullie weer verder met andere klussen, heb zo het vermoeden dat je nooit helemaal gereed bent en er altijd wel wat omhanden is.
  En dat is maar goed ook want stel je voor dat je alleen maar onder het afdak zit of van zonnig naar zonnig plekje moet verhuizen, beetje afwisseling dan is en blijft het leuk daar.
  Ben nog even virtueel over de snelweg naar jullie huis gelopen en het is een hele vooruitgang.
  Ach een stuk onverharde weg moet er blijven anders gaat het landelijke er af!!

  Geniet maar lekker van de rust,ruimte en najaarszon!!!
  liefs, Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Hoop toch dat het deze week niet al teveel gaat regenen, we verwachten namelijk visite voor een paar daagjes. Twee lieve dorpsgenoten, één lieve kwieke vrouw van 85 jaartjes jong en haar partner... een vrouw met HELE groene vingers... ze hebben een schitterende grote mooie zelf aangelegde tuin, waar ik poepie jaloers op ben ;-) We verheugen ons op hun komst en het zou mooi zijn als het weer een klein beetje meezit.

   Tja Ger, werk zal hier altijd wel blijven. Al moet ik zeggen dat we nu wel vaker zitten als de eerste jaren... het heeft nu allemaal niet meer zo'n haast, we kunnen hier zo al fijn leven.

   Hahaha... zo'n snelweg hier door het bos was toch wel wat. Sowieso blijft de laatste 300 meter onverhard, maar het had wel mooier geweest als ze boven gelijk de hele weg aangepakt hadden... bij dikke regenval komen er steeds meer gleuven in de weg.

   Gaat het lopen al ietsje beter en neemt de pijn al wat af?

   Hele goede week gewenst Ger en lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen