Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 25 juni 2015

Woensdag Ei-dag...


Wij zijn nogal van de 'gewoonte'. Eén van die gewoontes is : Woensdag Ei-dag...


Niet in Nederland, alleen als we hier in Frankrijk zijn.
Woensdags werkt Henk maar 6 uur. Vaak begint hij 's morgens om 7 uur en is hij tegen een uurtje of 1 's middags vrij.

Al sinds een paar jaar hebben wij de gewoonte, dat ik tegen de tijd dat hij vrij is een grote omelet bak en eieren kook. De omelet verorberen wij met verse stokbrood en de gekookte eieren zijn voor de honden.


Vandaag had ik eieren gebakken met tomaatjes, een sjalotje, gerookte rauwe ham, een blauwschimmelkaas Mont Salvat, verse basilicum en wat zout en peper.

Altijd weer smullen... Woensdag Ei-dag.


2 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia, dat zijn zo van die gewoontes/tradities die nooit gaan vervelen of saai worden,ziet er heel smakelijk uit en ga ik ook eens proberen want ben dol op zachte blauwschimmel kaas.
Gister waren vrienden bij ons op ziekenbezoek en omdat ze niet hier bij de deur wonen had ik ze gevraagd om gezellig mee te blijven eten,ik mag af en toe even zonder krukken en nam de kans waar om even mijn keukentje in te gaan voor grote pan spaghettiprut te maken met veel verse groenten,de rest verzorgde mijn mantelzorger en op de gemengde groene sla met mini komkommer,bosui,zoete puntpaprika kwamen kort gebakken geitenkaasjes met ontbijtspek te liggen,ook zo'n lekkere combie.
Zal mij benieuwen of er in mijn omgeving aan Montsalvat te komen is want die ziet er wel lekker smeuïg uit😀
Wanneer je nog meer van die lekkere dagen hebt.......mwah.....delen mag altijd.
Har heeft net nieuw douchkrukje gekocht en in elkaar gezet want de 2 weken van babybadje zijn voorbij en ik mag weer onder de douche,krukje kan 150 kilo dragen........hahaha.

Fijne dag en lieve groetjes,
Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

De omelet smaakte weer prima ;-)
Er zijn erg veel kaassoorten die ik lekker vind. De Mont Salvat is een erg smaakvol zacht blauwschimmelkaasje die ik veel gebruik voor eiergerechten en ook vaak door de sla, of bij tomatengerechten. Persoonlijk vind ik hem lekkerder als bijvoorbeeld Bleu d'Auvergne... die ik trouwens ook best wel lust. Of hij in Nederland te krijgen is weet ik niet.
Die groene sla klinkt ook erg smakelijk, zoete paprika's ben ik ook dol op...alleen ga ik dan de geitenkaasjes vervangen voor Mont Salvat ;-) Zomers eten we erg veel sla als voorafje, op allerlei manieren klaar gemaakt.

Ha... fijn zeg, dus stapje voor stapje kom je verder. Heerlijk op een krukje onder de douche ;-)
Raad je wel aan om niet te veel van die overheerlijke gerechten te eten, stel dat je niet meer op je krukje past... krrrr...ak.

Lieve groetjes en doorzetten hè! Komen volgens mij hele mooie zonnige dagen aan in Nederland.
Doehoeg, Cilia