Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 26 juni 2015

Zwoegen en Zweten...


Even een blogje over het ZWOEGEN en ZWETEN hier.
Want tja... na al die vrolijke gezellige blogjes wordt het natuurlijk ook wel weer tijd om eventjes de andere kant te beschouwen... ZWOEGEN en ZWETEN ;-)


ZWOEGEN...

Zo'n foto lijkt natuurlijk ERG leuk, maar... dagelijks zijn we bezig met water geven. Alle planten in de potten, de groentetuin en alle jonge aanplant (zaadjes die net ontkiemt zijn). Alles met gieters die we vullen bij ons stroompje en/of bij de put.
Vaak doen we dat in de vroege avond, als de zon achter de berg verdwenen is. Meestal, op warme zonnige dagen als het erg droog is, zijn we er zo'n uurtje zoet mee.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ZWOEGEN...

Henk op zijn werkplek, waar hij doordeweeks vele uren achter de laptop zit.
Hij heeft het bureau nu op een plek staan waar het hem erg goed bevalt. Een fijne plek bij het raam met een mooi uitzicht. Deze plek gaan we waarschijnlijk aanhouden voor het bureau en een beetje verder aankleden als werkplek voor de printer, werkmappen e.d.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ZWOEGEN...

Vaak maak ik dan een wandeling met de honden. Vanuit ons huis kunnen we verscheidene kanten op. Zo ook een wandeling langs ons stroompje, die uiteindelijk uitmond in een grotere stroom. Daar hadden we een erg leuk pad in de loop der jaren gecreëerd, zo langs het watertje door de bergen. Wel een redelijke zware wandeling, berg op berg af... klimmen en klauteren.
Helaas zijn er vorig jaar ontzettend veel bomen gevallen, verscheidene liggen precies over het pad waar wij altijd langs liepen. Zodoende is het momenteel een heel geklim en geklauter om daar langs te komen. Gisteren had ik de gehele dag behoorlijk last van een been, spierpijn erin, van spieren die ik niet al te vaak gebruik... denk ik ;-) De gehele tijd liep ik wat scheef en moest ik over vele omgevallen bomen heen klimmen.
Maar goed... de spierpijn is weer over en ik kan weer lange wandelingen maken.


en ZWETEN...

Even een foto om aan te tonen wat voor enorme bomen er her en der langs en over het pad liggen. Vidor is een behoorlijke grote hond... Heel veel enorme beuken en sparren. Vraag me af of deze er ooit weggehaald worden, daar twijfel ik aan... omdat het een behoorlijk moeilijk bereikbaar gebied is. Er liggen ook wel wat oudere omgevallen bomen, deze liggen er al jaren weg te rotten.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ZWETEN...

Zweten is het op dagen dat er geen wolkje aan de lucht te bekennen is, het blauw haast zeer aan de ogen doet. GRAPJE... Wel is het zo dat het soms overdag dusdanig warm is dat de korte broeken aan gaan (boven de 25 graden hè...) en dat het hier 's avonds in de bergen dusdanig afkoelt, dat we de dikke wintervesten erbij aan moeten hebben. Wel prettig slapen...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ZWOEGEN...

Ook wordt er geklust, niet zo hele veel, maar toch...
De afvoerpijpen van de douche en de wasbak in de badkamer waren nog nooit aangesloten. We hadden er gewoon lange buizen op, zodat het water naar het buurlandje afgevoerd werd ;-)


en ZWETEN...

Henk heeft beide pijpen nu keurig aangesloten op de grotere afvoerpijp. Op deze pijp zit niet het toilet, die zit op een grotere pijp die naar voren gaat... daar waar de 'oude' septictank zit. Die pijp zit vlakbij de blauwe slang. De blauwe slang hebben we daar liggen, om eventueel in de toekomst en/of voor nood het toiletwater aan te sluiten op het stroompje.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ZWETEN...

Thuis, in Nederland, had ik een oude jas op de zolder hangen. Zo'n jas... ooit gekocht, maar bijna nooit gedragen. Om eerlijk te zijn stond de jas mij absoluut niet, ondanks dat het een erg mooie jas was. Zodoende belandde hij op een gegeven moment op de zolder... voor je weet maar nooit.
Een week voordat wij naar Frankrijk vertrokken heb ik de jas uit elkaar gehaald, de stof gewassen en vervolgens meegenomen hier naar toe.
Op de hand, met naald en draad, van een paar stukken stof een grote kussen gemaakt... lekkere ZACHTE kussen, een knuffelkussen ;-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ZWOEGEN EN ZWETEN...

Iedere dag kijken of er al weer nieuwe frambozen en aardbeien zijn. Rennen... zodat ik eerder als de honden erbij ben. Een heel gezwoeg om dagelijks naar boven te lopen/rennen voor de controle... pfff... en... met dat warme weer gelijk ook een heel gezweet ;-)

Voor de komende week is er behoorlijk warm weer voorspelt... dagen van 33 graden. Dat wordt dan ZWETEN, WARM... pfff... Dat hoeft voor mij nou ook weer niet. Gelukkig hebben we hier veel schaduw plekjes. En ZWOEGEN, want uiteraard moeten de plantjes e.d. dan een behoorlijke scheut water hebben.

Vanuit Le Pre Bonnet een fijn, goed en zonnig weekend toegewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten