Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 8 juni 2015

Week 1 zomer 2015...


De eerste week zit er alweer op, een super zonnige week met zo af en toe behoorlijke warme momenten.

Een week waarin Henk, doordeweeks, 'gewoon' aan het werk was achter zijn bureau. Half acht 's morgens beginnen tot ongeveer een uurtje of vier. Drie dagen 8 uur werken en twee dagen 6 uur... Althans dat is het streven ;-)

Een week waarin de papavers in volle bloei stonden...


Zelfs vanachter de keukentafel had ik zicht op de papavers, helaas zijn enkele nu al uitgebloeid.

Een week waarin we veel in de tuin bezig geweest zijn. Dat gaat zo de gehele zomer meestal door, er is altijd wel wat te doen in de tuin.
Afgelopen week nog wat bloemzaad gezaaid... of het wat gaat worden!!! Dat is even afwachten...

Tevens weer een stukje grond afgestoken...


Omdat het op sommige plekken behoorlijk steil loopt steken we her en der wat stukken grond af in de vorm van een trap...


Als het gaat zoals wij in gedachten hebben dan groeit er weer gewoon gras en onkruidjes op en wordt het uiteindelijke een natuurlijke trap.
We hebben dat al op meerdere plekken op ons terrein en ik kan vertellen dat het een HEEL stuk gemakkelijker loopt... De tong hangt nu ietwat minder ver uit de mond bij het omhoog lopen... tja... al een beetje een voorbereiding voor onze oude dag, zodat we dan ook nog wat rondlopen kunnen ;-)

Verder een week dat het rustig was, weinig bezoek en weinig weggeweest. Alleen vandaag eventjes op stap geweest, nog gezellig wat vrienden getroffen bij een of ander paardengebeuren. Geen foto's van de vele prachtige paarden... wel een fotocamera meegenomen, maar geen volle batterijen. Ga je es een keer weg, heb je dat ;-(

De korte broek is bijna de gehele week aan geweest, m.a.w. het was bijna de gehele week boven de 25 graden. Niks niet gebruind, factor 50... alleen rood van de muggenbulten en brandnetels.

Trouwens net een verfrissend buitje gehad...

Op naar week 2...


4 opmerkingen:

 1. Lekker hoor, fijne tijd gewenst.
  groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Janny, we gaan ons best doen om er een fijne tijd van te maken.
   Vriendelijke groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Jullie zijn de week goed en nuttig doorgekomen en het weer werkte ook mee,heerlijk.
  De natuurlijke trapjes zullen wanneer ze straks groen zijn een speels karakter geven aan het landschap.
  Hier in het ziekenhuis zijn de dagen naar omstandigheden ook goed verlopen,verdoving met ruggeprik kreeg men niet voor elkaar ivm S bocht en na verschillende pogingen:-(( toch maar besloten om op volledige narcose over te gaan.
  Volgens chirurg was het heel hard nodig dat er kunstknie geplaatst werd want wat ze zag tijdens verwijderen van knie dat die totaal versleten was en ernstiger uitzag dan wat scan liet zien.
  Herstel kost " enige" energie en doorzetting,het gaan staan en steunen op been zorgen er voor dat er aan elke hoofdhaar 'n druppeltje hangt,gelukkig heb ik niet zo'n dikke haardos.Heb vanmorgen de zon op zien komen vanuit mijn ruime een persoonskamer met luxe badkamer waarin alle voorzieningen aanwezig zijn die mij goed van pas komen en tijdens mijn ontbijt op bed genoot ik van het uitzicht vanaf de 10e verdieping. Vandaag staat traplopen met krukken op het programma maar eerst ga ik in de weer met natte en droge lapjes,borsteltje en tandpasta,kammetje en wat uit een doosje,potje en potloodje om er niet met ziekenhuis gezichtje bij te liggen.Eindelijk hebben ze de juiste maat steunkous voor me gevonden die ik dadelijk aan krijg. Heb zo het vermoeden dat ik morgen naar huis mag en kan het verdere herstel daar beginnen.
  Het liefste ben ik natuurlijk thuis maar hier in ziekenhuis is ook iedereen even behulpzaam en aardig.

  Fijne nieuwe week en ik geniet nog even van jou uitzicht op de papavers en het groen.
  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ha... gelukkig de operatie zit erop. Natuurlijk komt er nu nog een heel herstellingsproces achteraan. Maar zelf zou ik, denk ik, het meest tegen zo'n operatie opzien.
   Ja lieve Ger, dat herstellen daar moet je behoorlijk wat doorzettingsvermogen voor hebben. Mijn vader zat voor het herstel van een nieuwe heup in een zorghotel, daar zaten verscheidene mensen met een nieuwe heup en/ of een nieuwe knie. Daar zag je ook wel dat de mensen een behoorlijke portie doorzettingsvermogen nodig waren... degenen die wat minder doorzettingsvermogen hadden zaten er overwegend veel langer mee.
   Fijn dat ze daar in het ziekenhuis zo behulpzaam zijn, maar... het zou nog fijner zijn als je morgen weer lekker naar je vertrouwde huisje mag. Ik ga even voor je duimen ;-)

   Lieve Ger... ik wens je een heel goed herstel en ontzettend veel liefs.
   Hele vriendelijke groetjes en hou je sterk, Cilia

   Verwijderen