Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 22 december 2014

Weer op ons plekje...


Zaterdagavond rond een uurtje of tien zijn we gearriveerd.
De reis verliep zonder al teveel problemen. Dertien uur snoepen en eten, blik op oneindig en maar tuffen om vervolgens in een koud huis aan te komen.

De laatste uren van de reis reden we in het donker, wat in deze tijd wel leuk is met al die kerstversieringen. Al heb ik het idee dat het hier in Frankrijk niet zo uitbundig is als in Nederland, op sommige na natuurlijk. Werkelijk sommige huizen waren met  HELE vele lampjes versierd, zelfs sommige daken zaten vol met knipperende lampjes. Veel bling bling en wat altijd weer opvalt : veel gekleurde lampjes. Veel? Zeg maar gerust bijna allemaal gekleurde lampjes.


Bovenstaande foto hebben we onderweg gemaakt. Zeer bescheiden met witte en blauwe lampjes ;-)
Vaak zijn het bontere tafereeltjes...

Tja... en dan na een lange reis kom je dus in een behoorlijk koud huis. Dat valt toch altijd wel even weer een klein beetje tegen, brrr...

De eerste dag, zondag, zijn we bezig geweest met ons wat verder installeren.
Wat gesleep met de meubels, omdat alles nog in de 'zomerstand' stond.
In de winter verpozen we vaak het meest in de woonkeuken, deze ruimte is wat betreft de warmte het behaaglijkst... het snelste lekker warm te krijgen. Althans voor de houtkachel.
De schouw zit hier niet op de meest ideale plek, hij zit vlak naast het aanrecht. Toch zitten we het liefst 's avonds allemaal (wij, de honden en de katten) voor de kachel. Zomers hebben we daar geen erg in, maar in de winter is het vaak dringen voor de kachel.
Ha... verder hebben we ons huis al een beetje in kerstsferen gebracht. Kostte even een klein hoofdpijntje... altijd weer een gedoe. Maar als het dan gereed is... oi oi oi ... wat weer gezellig ;-)

Er was nog een klein hoofdpijnopwekkend gebeuren. Zo'n beetje de gehele middag waren er jagers met honden in de buurt. Ze hadden een wild zwijn aangeschoten, maar konden hem niet vinden.
Walgelijk... uren lang het geblaf van de honden, waarop onze honden om de haverklap gezellig een deuntje mee blaften. De jagers in hun terreinwagens heen en weer rijden, haast ietwat verbolgen omdat wij onze auto op ons eigen terrein staan hadden, want daar zetten zij hun auto's vaak neer als wij er niet zijn. Ach wat, viel best wel mee hoor... en ze waren ook best vriendelijk.
Maar dat jagen... pfff... wat een hobby... niet mijn hobby.

Nu... zondagnacht, begint het langzaam wat behaaglijker te worden in huis. Hadden we vannacht nog een enkel dekbed erop, in mijn naïviteit dacht ik dat dat wel voldoende was... brrr... KOUD, nu een heerlijk dubbel dekbed. De temperatuur in de keuken is wat gestegen. De honden en katten liggen voldaan te knorren, evenals Henk.

Tja... we zitten weer op ons plekje. Even wat afzien... hier geen cv omhoog draaien of lekker in een warm bad in een verwarmde badkamer dobberen... NEEEE... bikkelen... maar we zijn er weer ;-)        
Nog even wennen hier aan de laptop. Henk heeft een nieuwe laptop, die we nu mee hebben. Deze werkt wat anders als de mijne, die niet mee is. Dus dat is nog een beetje behelpen. Ook het fotoprogramma werkt anders.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten