Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 26 december 2014

Kerst 2014...


Het was hier absoluut geen spectaculaire Kerst te noemen, maar toch...

's Morgens bij het wakker worden zagen we gelijk al een grauwe lucht... motregen.
's Middags kwam een vriend van ons even langsgewipt. Nadat hij weg was hebben we een grote boswandeling met de honden gemaakt, het was ondertussen droog geworden.

's Avonds rond een uurtje of zeven zijn we met het klaarmaken van een simpele overheerlijke maaltijd begonnen.  Tja... wat is simpel? Tournedootjes met een zelfgemaakte jachtsaus, varkenshaasjes met een zelfgemaakte champignonsaus, gebakken aardappelen met ui en spek en wat schaaltjes met groenten.
Tafel sierlijk gedekt, grote vijfarmige kandelaar erbij aan, een fijne rode wijn erbij.

Gezellig... heerlijk met zijn tweetjes genieten van een overdadig maal, de honden en katten lagen lekker in de buurt van de snorrende houtkachel.

Nou komt ie... haast niet te geloven ;-)

Nadat we onze buiken rond gegeten hadden werden we verblijdt met een uilenconcert.
Hoe romantisch wil je het hebben!!!

Ala... nou zijn we geen verliefde twintigers meer en ook niet echt van die romantische mensen (nuchtere Groningers hé!), maar toch...

Fijn is het wel om in een toch wel bescheiden simpele ambiance, jawel dat is het best wel, te kunnen genieten van dat soort kleine dingen, die eigenlijks best erg groots zijn.

Onze Kerstdag klein samengevat. Geen spectaculaire dingen... maar toch...

4 opmerkingen:

 1. Wat hebben jullie een heerlijke ontspannen kerst gehad zeg en dat eten klinkt heerlijk! Ik heb ook een ontspannen kerst gehad hoor zalig uit eten geweest in een sjiek restaurant met de kinderen en lieve vrienden en de volgende dag heerlijk gegourmet. Geen uilenconcert en dat is dan wel weer wat minder! Nog een paar dagen en het nieuwe jaar gaat beginnen. Geniet maar lekker van deze ontspannen dagen. liefs van Pera B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,

   Nou... ik moet zeggen dat die kerstdagen daar bij jou ook wel goed klinken. Geen uilenconcert, maar WEL twee kerstdagen, sjiek restaurant met kinderen en vrienden en ook nog gourmetten. Fijn dat het leuk was. Hier maar één kerstdag, zonder kinderen en zelf kokkerellen ;-(
   Nee hoor, wij hebben niet te klagen, was best gezellig hiero ;-)
   Jij ook nog een fijne laatste week in 2014 gewenst en een lieve groet, Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Wat is simpel,bij jullie zo te lezen allerminst,heerlijk stukje vlees met saus in gezelschap van lekkere bijgerechten en fijne wijn,jammie!!!
  En als afsluiting een uilenconcert bij kaarslicht alleen voor jullie saampjes,klinkt mij heel romantisch in de oren,verliefd of niet;-)
  Concert daar genoten wij gisteravond van tijdens oudjaar concert waarbij onze kleinkinderen de een met slagwerkgroep en de ander met saxofoon in hun dorpje voor een gezellige avond zorgden,de zaal was goed bezet en het applaus welverdiend.

  Bedankt voor je leuke reactie en felicitatie!!!

  Lieve groet van Ger uit een ijzig koude lichtstad!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   In principe is het hier best nog steeds wel wat Spartaans, zo ook ons kerstdiner ;-)
   Helemaal als ik het vergelijk met de kerstviering bij jullie, hahaha... Wat er overigens geweldig uit zag.
   Vaak 's avonds als het donker is horen we, in de heerlijk verwarmde 'woon'keuken, het geluid van de uilen, die regelmatig vlakbij ons huis zitten.

   Ah... dat was vast even genieten tijdens het concert, om zo jullie kleinkinderen te horen spelen.
   Onze zoon zat vroeger ook op een orkest, menig concert aangehoord. Hij speelt nu erg mooi piano, vind ik altijd geweldig om naar te luisteren... als hij ons een stuk voorspeelt. ( de valse noten hoor ik dan niet eens ;-))

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen