Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 23 december 2014

Brrr... ruitjes krabben...


Brrr...


Dat werd even ruitjes krabben voordat we naar de winkel konden.


Hierboven even een foto van onze kersthanger... weer super gezellig.


 Ondanks dat het vannacht wat gevroren had, was het een zonovergoten dag met een prachtige blauwe lucht.
Heerlijk weer om een lange wandeling te maken, wat we zodoende ook maar even gedaan hebben.
Wel een klein foutje gemaakt, ik had net een schone broek aan en Henk kwam op het idee om ietwat binnendoor te gaan. Klimmen klauteren glijden en over woest water heen springen, dit alles met een paar takjes hulst in mijn handen. De hulst heeft het overleeft, zelfs de rode besjes zitten er nog aan. Maar mijn broek ziet er behoorlijk gevlekt uit ;-('s Avonds weer lekker voor de brandende houtkachel om wat op te warmen, met zicht op ons minikerstboompje.
Het boompje doet nu al jaren dienst, iedere keer na de kerst gaat hij weer de tuin in. Groeit zomers een klein beetje om vervolgens in de winter weer in een pot te belanden.
Denk dat het over zo'n 10 jaar een grote boom is ;-)
Uiteraard heb ik ook twee sokken bij de schouw opgehangen, de grootste die ik heb. In de hoop dat de kerstman ze goed gaat vullen.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Terwijl jij met de huisdieren de dierenarts bezoekt,druk aan de poets bent,tassen inpakt,lange rit maakt, jij je met lekkers door die kilometers heen eet, de kachel laat snorren, het huis in Kerstsfeer hult,het ijs van de autoraampjes krabt,een lange wandeling maakt,lekker warm bij de kachel zit,als er nog 'n plekje voor jou over is....etc.etc.
  Was ik ook dagen druk en er zullen er deze week nog meerdere volgen.
  Maar het is hier inmiddels ook schoon en gezellige Kerstsfeer zie ik ook om me heen,alleen de krans dennengroen moet nog aan de voordeur,al veel boodschapjes in huis maar alles is nog niet aangevinkt op het lijstje,extra tafel van zolder want tijdens het Kerstdiner wil je toch alle ruimte aan en op tafel hebben.Na eerst van een goede nachtrust genoten te hebben ga ik de komende 2 dagen aan de slag met wat er op die tafels gaat komen.
  Komt goed uit want ik heb zin om mijn keukentje in te gaan.
  En of ik tijdens dat alles nog toe kom aan foto's maken,ik zie wel.....

  Geniet daar in Le Pre Bonnet van alles en vooral van de rust!!!

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Die drukke dagen zo voor de Kerst kan ik me zeer goed voorstellen. In het verleden vierden wij Kerst vaak ook wat uitbundiger. Hier is dat over het algemeen iets anders. Natuurlijk gaan we ook een heerlijk menu samenstellen, dekken de tafel mooi met het mooiste servies en kristallen glazen, steken wat kaarsen aan etc. etc. Maar desondanks gaat het hier vaak wat relaxter... althans dat vinden wij.
   Gelijk het eerste jaar dat wij dit huis hadden besloten wij om voortaan geen Kerst en Oud en Nieuw meer in Nederland te vieren... mits mogelijk natuurlijk.
   Vooral Oud en Nieuw vond ik vaak een verschrikking in Nederland, met al dat geknal.

   Maar jij, lieve Ger, bent volgens mij een echt gezelligheids mens en zodoende wens ik je ook een ontzettende gezellige Kerst toe.

   Heel veel liefs daar voor jou en Harry,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Heerlijk voor jullie dat je weer op je stekje bent. Ja overdag nog steeds heerlijk weer, de nachten worden kouder. Nog niet hoeven krabben hier. Maar wel heerlijk ook bij de open haard, dat geeft ook sfeer met Kerst. De Fransen vieren Kerst de24e 's avonds en de 25e, de 26e weer werken. Maar velen hebben vakantie deze periode. Wens jullie fijne dagen ziet er knus uit!
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,
   Ja... heerlijk om hier weer even te zijn.
   Vandaag was het echt stralend weer, we hebben zelfs buiten gegeten en koffie gedronken. s avonds koelt het hier ook behoorlijk af.
   Tweede Kerstdag kennen ze hier niet, klopt. Dit wordt ondertussen al onze zevende Kerst hier in Frankrijk... de tijd vliegt.
   Jij ook hele fijne dagen gewenst en een vriendelijke groet,
   Cilia

   Verwijderen